NemID bliver til MitID

I løbet af 2021 og 2022 kommer MitID til at afløse NemID. Hvad betyder det for dig? Læs mere og få svar på dine spørgsmål herunder.

NemID bliver til MitID. Det sker, fordi vi har brug for et digitalt ID, som kan leve op til fremtidens sikkerhedsbehov. Med MitID styrker vi sikkerheden, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet.

Du kan bruge MitID til alt det, som du har brugt NemID til. Fx logge på netbanken eller på borger.dk.
Det er gratis at få og bruge MitID.

Du kan skifte til MitID her…

Når du starter migreringen, har du 30 dage til at migrere til MitID.

Sådan får du MitID – trin for trin

Følg vejledningen fra MitID her eller se videoen herunder og bliv vejledt i hvordan du får MitID – trin for trin.

Spørgsmål og svar 

Af sikkerhedshensyn må du ikke bruge dit CPR-nummer som bruger-ID. Dit bruger-ID fra NemID er allerede reserveret til dig i MitID, så du kan fint genbruge dit nuværende bruger-ID – dog ikke hvis det er dit CPR-nummer.

Dit bruger-ID skal opfylde følgende kriterier for at blive godkendt:

 • Det skal indeholde 5–48 tegn.
 • Det må kun indeholde disse tegn (det samme tegn må gerne forekomme flere gange): abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå0123456789{}!#$^,*()_+-=:;?.@ og mellemrum.
 • Det må ikke være det samme som dit CPR-nummer eller bestå af 10 tal.
 • Det må ikke starte eller slutte med mellemrum.
 • Det må ikke være optaget af en anden MitID bruger.
 • Husk, at dit bruger-ID ikke er det samme som din adgangskode.

Når man som bruger skal godkende noget i MitID appen, får man ikke en notifikation, hvorigennem man kan åbne MitID appen automatisk. I stedet skal man selv gå ind i MitID appen og åbne denne. På den måde minimeres risikoen for, at man som bruger uforvarende kommer til at godkende en handling med MitID, som man ikke selv har startet.

Har du glemt din pinkode til MitID app’en, kan du få en midlertidig PIN-kode online eller hente en midlertidig PIN-kode hos din nærmeste Borgerservice.

 1. Åbn MitID app
 2. Klik på tandhjulet i øverste højre hjørne
 3. Vælg punktet “Glemt PIN-kode”
 4. Følg dit ønskede flow herfra – om du vil have den midlertidige kode online eller via Borgerservice.

Hvis du har problemer med at få MitID, kan du altid ringe til vores support på

Tlf: 74 99 74 74

Hverdage fra klokken 08 – 22
Weekend fra klokken 11 – 20

hotline@froes.dk

Når MitID er fuldt udrullet, vil du kunne bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til.

Der er forskellige måder at bruge MitID på. Du kan bruge MitID app med et swipe eller du kan få dine koder via en MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser.

 • MitID app: MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet. Med MitID app kan du fx logge på netbank eller læse digital post fra det offentlige.
 • MitID kodeviser: MitID kodeviser er et alternativ til dem, der ikke har mulighed for at bruge appen. MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som man indtaster, når man skal bruge MitID. Den minder om NemID nøgleviser, som du måske kender.
 • MitID kodeoplæser: MitID kodeoplæser er et alternativ til dem, der ser dårligt eller har et synshandicap. MitID kodelæser har en stor skærm, hvor koden vises – eller den kan læse koden højt, hvor høretelefoner kan tilsluttes, så ingen andre kan høre med.
 • MitID chip: Hvis du fx i forbindelse med dit arbejde har behov for en ekstra sikkerhed eller for at anvende MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip, som kobles til computeren.

Behold dit NemID indtil videre

Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre, fx nøglekort eller nøgleapp. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode vil være steder og situationer, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset.

Vil du have MitID allerede nu?

Start migrering her

Tip til dit bruger-ID

Alle, der skal have MitID, skal have et brugerID. Det skal du anvende, hver gang du bruger MitID. Af sikkerhedshensyn må du ikke bruge dit CPR-nummer som brugerID. Dit brugerID fra NemID er allerede reserveret til dig i MitID, så du kan fint genbruge dit nuværende brugerID – dog ikke hvis det er dit CPR-nummer.

Find på en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn, som er svært for andre at gætte – men nemt for dig at huske. Du kan altid ændre dit brugerID på MitID.dk. Lad være med at dele dit brugerID med andre – undtagen hvis du selv henvender dig til din bank eller til MitID support for at få hjælp.

Se tips til et stærkt bruger-ID

Sådan bruger du MitID app

 • MitID sender ikke notifikationer, som du kender det fra NemID. Find derfor en god plads til MitID appen, fx på forsiden af din telefon eller tablet, så du hurtigt kan finde den.
 • Det kan være en god idé at lave backup, hvis du skulle miste din telefon. Det kan du gøre ved at installere MitID på flere enheder (fx mobiltelefon og tablet).

Af sikkerhedsmæssige årsager, skal du – til forskel fra NemID nøgleapp – selv åbne appen, når du skal godkende eller logge ind med MitID:

 • Log på med PIN-kode, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, hvis du har valgt det.
 • Tjek at teksten svarer til det, du ønsker at gøre, før du godkender.
 • Godkend ved at swipe fra venstre mod højre, hvis alt er i orden.

Har du brug for en snak?

Giv os et kald

Kristina MulvadNemID bliver til MitID