Få indflydelse og gode muligheder som garantkunde

Der var engang en sparekasse
– det er der også i dag

Historien om Frøs Sparekasse starter helt tilbage i 1872, hvor man, som i dag, ønsker at være selvstændig og lokalt til stede. Grundstenen til Frøs Sparekasse er lagt. Frøs Sparekasse har lige siden været en garantsparekasse. Dengang var der 171 garanter. For 100 rigsdaler fik man ét garantbevis.

Du bakker op – vi tager lokalt ansvar

I dag er rigtig mange af vores kunder garanter og det er vi rigtig glade for og stolte af. Garantkapitalen er nemlig en vigtig del af vores egenkapital og en grundsten i sparekassen.

Hos Frøs Sparekasse støtter vi op om mange lokale initiativer – store som små. Vi bakker op om tiltag, der er med til at udvikle de lokalsamfund, som vi er en del af. Det gør vi for at være med til at flytte Syd- og Sønderjylland i en positiv retning og for at vores skønne landsdel fortsat er #et godt sted at være. Også for dig.

Netop derfor er vi rigtig glade for vores garantkunder. De bakker op om sparekassen – og derved Syd- og Sønderjylland.

Bliv garantkunde i Frøs Sparekasse og få en masse fordele

Hvad er garantbeviser?

I en garantsparekasse kan kunder blive garanter ved at købe garantbeviser, der giver rente. Disse penge tæller i sparekassens egenkapital på samme måde, som hvis vi var en virksomhed med aktier. Garantbeviser er altså en investering i sparekassen. Men i modsætning til en aktie, så kan garantbeviser hverken stige eller falde i værdi. Garantbeviser giver en årlig rente, der som udgangspunkt er højere end afkastet på en almindelig opsparingskonto i sparekassen.

Hvordan bliver jeg garantkunde?

For at blive garant skal du have garantbeviser for minimum 5.000 kroner, og for at få alle fordele skal du have for minimum 20.000 kroner. Du kan maksimalt købe garantbeviser for 200.000 kroner.

Det skal du vide

Risici

Garantkapital er ansvarlig kapital og er ikke dækket af Garantifonden. Det betyder, at såfremt sparekassen skulle gå konkurs eller på anden måde komme under bobehandling, vil garantkapitalen indgå i opgørelsen af sparekassens egenkapital med deraf følgende risiko for at være helt eller delvist tabt.

Indløsning

Ønsker du at indløse dine garantbeviser helt eller delvist, vil det blive noteret i vores garant­børs. Udbetalingen sker løbende og i takt med, at nye garantbeviser tegnes efter et princip om, at de der først er noteret i garantbørsen, først får indløst deres kapital.

Én gang om måneden gøres det op, hvor meget ny garantkapital der er tegnet, og dermed hvor meget garantkapital, der kan indløses. Når garantkapitalen kan indløses, bliver beløbet overført til den aftalte konto. Det sker samtidig med, at vi sender et brev dig med oplysning om, at garantkapitalen nu er udbetalt.

Du må påregne en vis ekspeditionstid, som kan vare fra nogle måneder og opefter.

Rådgivning

Vi giver altid grundig rådgivning med udgangspunkt i din risikoprofil, tidshorisont og alternative placeringer, inden vi tegner garant­kapital til dig. Garantbeviser er i henhold til Finanstilsynets risikomærkning mærket med “gult trafiklys”.

Garantbeviser er personlige. Det vil sige, at det kun er dine garantbeviser – og kun dine fordele. Du kan altså ikke dele fordelene med andre i husstanden.

Du kan læse mere om garantbeviser i vores vedtægter.

Eksklusivt Visa/Dankort til garanter

Som garantkunde i Frøs Sparekasse får du et eksklusivt garant Visa/Dankort.

Garant i Frøs Sparekasse

Garantbeviser er personlige. Det vil sige, at det kun er dine garantbeviser – og kun dine fordele. Du kan altså ikke dele fordelene med andre i husstanden.

Indflydelse

Er du garant, kan du foreslå kandidater til sparekassens repræsentantskab, der er sparekassens øverste myndighed. Du kan også selv stille op. Det er vores garanter, der vælger sparekassens repræsentantskab ved en afstemning hvert fjerde år.

Det er sparekassens repræsentantskab, der vælger bestyrelsen iblandt sig og som ansætter direktionen. Det er også repræsentantskabet, der godkender regnskab, lønpolitik og vedtægtsændringer. En plads i repræsentantskabet giver reel indflydelse på sparekassens ledelse og udvikling. Dét gør en forskel.

Repræsentantskabet udgør en vigtig del af Frøs Sparekasses stærke rødder i de lokalområder, hvor vi har afdelinger. Repræsentantskabsmedlemmerne kommer fra forskellige lokalområder, erhverv og kundegrupper, og dét styrker kundedemokratiet.

Attraktiv rente

Vores garanter bakker op om sparekassen. Derfor bestræber vi os på at sige tak med en attraktiv rente på garantbeviser.

Dine garantbeviser forrentes med en årlig rente, som fastsættes af repræsentantskabet på det ordinære møde i foråret. Herefter udbetales renterne.

Renten fastsættes på baggrund af sparekassens resultat og økonomi. Hvert år beslutter bestyrelsen sparekassens forretningspolitik, hvor du kan se den forventede rente.

Få en attraktiv rente som garant

Garantmøde

Har du garantkapital for 10.000 kroner eller mere, får du invitation til vores garantmøde. Er du under 27 år, skal du have 5.000 kroner i garantkapital for at komme med.

Har du for 20.000 kroner eller mere i garantkapital, får du:

Få invitationer til alle vores arrangementer som garant

Invitation til arrangementer

Som garant i sparekassen med 20.000 kroner eller mere i garantkapital får du invitationer til særlige arrangementer og særlige rabatter på arrangementer.

Garantkort, Frøs Sparekasse

Særligt Visa/Dankort for garanter

Garanter med 20.000 kroner eller mere får et helt særligt garant Visa/Dankort i et flot design.

Gebyrfri hverdag

Vi har fjernet gebyret på en række af de produkter, du bruger mest:

 • Gratis netbank og mobilbank, hvor du naturligvis ikke betaler gebyr for de mest almindelige overførsler. For eksempel er det gratis, når du overfører penge til andre banker, og det er også gratis at lave en fast overførsel.
 • Du betaler ikke kortgebyr på dit Visa/Dankort eller Mastercard Debit (ét kort pr. garant).
 • Gebyrfrit at veksle valuta – du skal dog huske at bestille valuta i god tid inden din rejse.
 • Det koster ingenting at bruge andre bankers hæveautomater i Danmark, så længe du hæver danske kroner.
 • Gratis beskedservice – få besked på mail eller sms, når der sker ændringer på konti.

 

Få gebyrfri hverdag som garant

Få gebyrfri hverdag som garant

Gebyrfri hverdag

Vi har fjernet gebyret på en række af de produkter, du bruger mest:

 • Gratis netbank og mobilbank, hvor du naturligvis ikke betaler gebyr for de mest almindelige overførsler. For eksempel er det gratis, når du overfører penge til andre banker, og det er også gratis at lave en fast overførsel.
 • Du betaler ikke kortgebyr på dit Visa/Dankort eller Mastercard Debit (ét kort pr. garant).
 • Gebyrfrit at veksle valuta – du betaler ikke gebyr for at veksle valuta i vores automater og ved vores kasser – du skal dog huske at bestille valuta i god tid inden din rejse.
 • Det koster ingenting at bruge andre bankers hæveautomater i Danmark, så længe du hæver danske kroner.
 • Gratis beskedservice – få besked på mail eller sms, når der sker ændringer på konti.

Fordelagtig rente på en Totalopsparing for Garanter

Uanset hvad du gerne vil spare op til, om dit livs ferie, en ny bil eller bare mere sikkerhed i hverdagen, så har du mulighed for at få en rentefordel, hvis du har 20.000 kr. eller mere i garantbeviser.

Se rentesatserne. 

 

 

Få halv pris på Mastercard som garant

Halv pris på Mastercard Standard, Guld og Platinum

Med Mastercard Guld og Platinum får du bl.a.:

 • et af verdens mest effektive betalingsmidler
 • nyttige rejseforsikringer for hele familien; rejseulykke, sygdom/hjemtransport, flyforsinkelse, afbestilling og mange flere. Forsikringen dækker også ægtefælle/samlever og børn under 21 år, når I rejser sammen
 • købsforsikring og en forsikring for udvidet reklamationsret. Købsforsikringen dækker tyveri og skader på genstande i op til 30 dage fra købsdato. Forsikringen for udvidet reklamationsret forlænger reklamationsretten på f.eks. tv, hi-fi og hårde hvidevarer m​ed op til 3 år. For begge forsikringer skal du blot huske at købe varen med kortet, og beholde kvitteringen
 • rentefri kredit i op til 42 dage
 • Mastercard Platinum:
  Priority Pass giver dig 10 loungeadgange pr. år til mere end 600 lounges over hele verden. I Danmark giver Priority Pass adgang til lounges både i København, Billund og Aalborg.

Læs mere om fordelene og de fulde forsikringsbetingelser for Mastercard Guld og Mastercard Platinum.

Vil du høre mere om garantbeviser?

Lad os tage en god snak

Giv os et kald

Har du spørgsmål?

Giv os et kald

Find din afdeling her

Henrik MatthesenBliv garant