Tid til at blive iværksætter?

Går du og brænder inde med en god idé? Har du tid og lyst til leve dine drømme og ambitioner ud? Så er det måske nu, du skal blive iværksætter. Iværksættere er en fremspirende del af det danske erhvervsliv – også i Syddanmark, hvor der i den grad er højt til himlen og plads til at føre de gode idéer ud i livet. Hos Frøs Sparekasse støtter vi aktivt op om det lokale erhvervsmiljø,  fordi vi mener, at gode idéer og flere arbejdspladser er med til at gøre vores lokalområde til #et godt sted at være.

Brug for professionel sparring?

Tag en snak med din personlige rådgiver

Klik her

Fra idé til forretning

Vejen fra en god idé til et færdigstøbt forretningskoncept kan både være lang og kringlet og meget forskellig fra iværksætter til iværksætter. Nogle er lige gået i gang med deres forretningsplan første gang, de er til møde i sparekassen, mens andre har investorer og producenter klar i baghånden, når de sætter sig i stolen.

Der er dog en række fællesnævnere, der går igen, når du starter ud som iværksætter. Vi har samlet nogle af de vigtigste punkter, du skal fokusere på som nystartet virksomhed nedenunder.

Er det en god idé?

Test om din idé kan bære, før du satser alt på at føre den ud i livet.

Præsenter den for venner, familie, netværk og din rådgiver i sparekassen. Hvis idéen er lige til at forklare, har du et godt grundlag til en god start.

 Forretningsplan klar, parat og start

Grundlaget for din virksomhed er dit produkt og den gode idé. Og din forretningsplan. Læs mere om, hvordan du udfylder en forretningsplan lige her.

Få økonomien på plads

Som nystartet virksomhed er det altafgørende, at du har det økonomiske grundlag på plads. Derfor er de første mange møder med personlig sparring i sparekassen afgørende. Har du overvejet det hele – skal du have kontor hjemme eller ude? Er der behov for andre former for lokaler og måske en firmabil? Har du tænkt på penge og lån til opstart af virksomhed?

Lad os tage en snak

Få økonomien

Er du klar til at blive iværksætter?

Tag Virk’s iværksættertest og tjek om du er klar.

Tag testen her

Hvad kan vi hjælpe med?

Som iværksætter kan du ikke lave det hele selv. Ikke hvis du vil have succes i hvert fald. Det er vores holdning.

Vi mener nemlig, at det er vigtigt at have nogle gode samarbejdspartnere, så du som iværksætter kan fokusere på det, der er vigtigt for dig – nemlig den gode idé, produktet og dine kernekompetencer. Hos Frøs Sparekasse får du som iværksætter din egen personlige rådgiver, som giver dig både vejledning og sparring vedrørende dit økonomiske afsæt som ny virksomhedsejer.

I vil blandt andet komme til at tale om:

  • idégrundlag og målsætning
  • opstart af virksomhed
  • markedet – kunder og konkurrenter
  • økonomi
  • mange starter for dyrt – hvor lidt kan man nøjes med, og hvad kan eventuelt flyttes til investeringer i fremtiden

Og meget meget mere.

Kom i gang allerede nu

Bliv klar til start

Download vores guide til den gode forretningsplan og kom godt i gang

Vidensdeling for iværksættere

Som iværksætter og ny i erhvervslivet i Danmark findes der heldigvis masser af viden og gode råd at hente rundt omkring. Her har vi samlet nogle af de vigtigste link ved virksomhedsstart til dig som iværksætter.

Erhvervsstyrelsen

Patent og Varemærkestyrelsen

Virk.dk – startvækst

Har du stadig spørgsmål
eller er du allerede klar til et møde?

Kontakt os

Henrik Matthesentid-til-at-blive-iværksætter