Tid til at blive iværksætter?

Iværksættere er en fremspirende del af det danske erhvervsliv – også i Syddanmark, hvor der i den grad er højt til himlen og plads til at føre de gode idéer ud i livet. Hos Frøs Sparekasse støtter vi aktivt op om det lokale erhvervsmiljø, fordi vi mener, at gode idéer og flere arbejdspladser er med til at gøre vores lokalområde til #et godt sted at være.

Fra idé til forretning

Vejen fra en god idé til et færdigstøbt forretningskoncept kan både være lang og kringlet og meget forskellig fra iværksætter til iværksætter. Nogle er lige gået i gang med deres forretningsplan første gang, de er til møde i sparekassen, mens andre har investorer og producenter klar i baghånden, når de sætter sig i stolen.

Der er dog en række fællesnævnere, når du starter ud som iværksætter. Vi har samlet nogle af de vigtigste punkter, du skal fokusere på som nystartet erhvervsdrivender herunder.

Er det en god idé?

Test om din idé kan bære, før du satser alt på at føre den ud i livet. Præsentér idéen for venner, familie, netværk og din erhvervsrådgiver i sparekassen. Hvis idéen er lige til at forklare, har du et godt grundlag til en god start.

 Forretningsplan

Grundlaget for din virksomhed er dit produkt og den gode idé. Og din forretningsplan. Læs mere om, hvordan du udfylder en forretningsplan lige her.

Få økonomien på plads

Som nystartet virksomhed er det altafgørende, at virksomheden har det økonomiske grundlag på plads. Derfor er møderne med personlig sparring i sparekassen afgørende. Har du overvejet det hele – skal du have kontor hjemme eller ude? Er der behov for andre former for lokaler og måske en firmabil? Har du tænkt på penge og lån til opstart af virksomhed?

Få professionel sparring

Kontakt din personlige erhvervsrådgiver

Klik her

Hvilken iværksætterprofil har du?

Tag Virksomhedsguidens test.

Tag testen her

Lad os optimere processen

Som iværksætter kan du ikke lave det hele selv. Ikke hvis du vil have succes i hvert fald. Det er vores holdning.

Vi mener nemlig, at det er vigtigt at have nogle gode samarbejdspartnere, så du som iværksætter kan fokusere på det, der er vigtigt for dig – nemlig den gode idé, produktet og dine kernekompetencer. Hos Frøs Sparekasse får du som iværksætter din egen personlige erhvervsrådgiver, som giver dig både vejledning og sparring vedrørende dit økonomiske afsæt som ny virksomhedsejer.

I vil blandt andet komme til at tale om:

  • idégrundlag og målsætning
  • opstart af virksomhed
  • markedet – kunder og konkurrenter
  • økonomi
  • mange starter for dyrt – hvor lidt kan man nøjes med, og hvad kan eventuelt flyttes til investeringer i fremtiden?

Og meget meget mere.

Kom godt i gang

Tjek Iværksættertjeklisten ud og få et overblik over de faser, du skal kende.

Iværksættertjeklisten

Vidensdeling for iværksættere

Som iværksætter og ny i erhvervslivet i Danmark findes der heldigvis masser af viden og gode råd at hente rundt omkring. Her har vi samlet nogle af de vigtigste link ved virksomhedsstart til dig som iværksætter.

Erhvervsstyrelsen

Patent og Varemærkestyrelsen

Virk.dk – startvækst

Skal vi optimere din virksomhed?

Kontakt din rådgiver

Henrik MatthesenTid til at starte virksomhed