Økonomisk fleksibilitet:

“Frøs Sparekasse forstod vores niche”

Når man driver en virksomhed, hvor 70-80% af årsomsætningen kommer i løbet af de tre forårsmåneder, kan man som virksomhedsejer godt få brug for økonomisk fleksibilitet frem mod indtjeningsperioden – og en høj grad af forståelse fra sit pengeinstitut. Sådan en virksomhedsejer er skovfoged Steen Hougaard Jensen, der ejer plantegrossistfirmaet Forstplant ApS i Løsning.

“Vi skal betale lønninger og andre faste udgifter hele året, og på grund af den forskudte indtjeningsperiode kan der være et behov for mellemfinansiering. Her har Frøs Sparekasse mødt os med tillid lige fra starten,” siger Steen Hougaard Jensen.

Han beskriver Forstplant som en planteskole uden produktion – en plantemægler, der køber træer og planter hjem til sine kunder fra leverandører i Danmark, Tyskland og Belgien. Forstplant har eksisteret siden 1993 og leverer planter til skov, landskab, park/allé og produktion af juletræer og pyntegrønt – både indenlands og til eksport, primært til Tyskland. Virksomheden har været kunde i Frøs Sparekasse siden 2011.

“Vi skal betale lønninger og andre faste udgifter hele året, og på grund af den forskudte indtjeningsperiode kan der være et behov for mellemfinansiering. Her har Frøs Sparekasse mødt os med tillid lige fra starten”

Steen Hougaard Jensen, direktør hos Forstplant ApS

Gensidig tiltro og tillid bag bankskifte

“Da vi stod over for at skulle finde et nyt pengeinstitut, var der ingen af de helt store, der tog sig tiden til at sætte sig ind i forretningsmodellen for vores niche,” siger Steen Hougaard Jensen. Men det gjorde Frøs Sparekasse. Her kunne den lokale erhvervskundechef godt se Forstplants forretningskoncept og gode ry i branchen. “Vi har aldrig skullet stille bankgaranti til vores leverandører. Vi betaler altid til tiden, og det bliver der lagt mærke til i branchen. Tillid er alfa og omega for vores forretning. Både når vi handler planter og når vi yder uvildig rådgivning til vores kunder,” siger Steen Hougaard Jensen.

“Vores engagement med Frøs Sparekasse har først og fremmest givet os tryghed. Sparekassen har vist os forståelse og stor tiltro i alle henseender,” siger han.

Skovrejsningsstøtte lang tid undervejs

En afdeling i Forstplant – Naturplant – arbejder primært med privat skovrejsning. Lige fra ansøgning om skov og skovrejsningsstøtte til levering af en ny tilplantet skov. Den service medfører også, at Forstplant ”lægger ud” for de samlede omkostninger til skovrejsningen, indtil Landbrugsstyrelsen har godkendt projektet og udbetalt skovrejsningsstøtten til Forstplant.

“P.t. kan der godt gå halve og hele år, før vi får støttebeløbet udbetalt. Og dét kan godt give udfordringer,” siger Steen Hougaard Jensen.

Den udfordring hjælper Frøs Sparekasse med at løse ved at servicere Forstplant med en fleksibel driftskredit, der kan favne udsvingene.

Fast rådgiver = gode relationer

Steen Hougaard Jensen sætter pris på den personlige og professionelle relation, som virksomheden har til erhvervsrådgiveren i Frøs Sparekasse. “Det gør virkelig en positiv forskel, at vi har den samme, faste erhvervsrådgiver i Frøs Sparekasse, der gerne kommer på besøg i firmaet og dermed også møder vores medarbejdere,” siger Steen Hougaard Jensen.

Steen Hougaard Jensen havde ekstra behov for rådgivning fra Frøs i 2018, da han fra 1. januar 2019 overtog hele ejerskabet af Forstplant fra en tidligere kompagnon, som han delte ejerskabet 50/50 med. “I den forbindelse fik jeg god sparring fra min erhvervsrådgiver i Frøs Sparekasse, der var god til at udfordre og hjælpe mig i forhandlingsprocessen,” siger Steen Hougaard Jensen.

Forstplant ApS

Med udgangspunkt i uvildig rådgivning leverer Forstplant ApS planter til skov, landskab, park/allé og produktion af juletræ og pyntegrønt.

Forstplant køber enten planterne hjem til eget kølelager eller formidler direkte fra producent til kunde.

Virksomheden beskæftiger 4 fuldtidsansatte og 5 selvstændige salgskonsulenter.

Læs mere om Forstplant ApS her.

“Vores engagement med Frøs Sparekasse har først og fremmest givet os tryghed. Sparekassen har vist os forståelse og stor tiltro i alle henseender”

Steen Hougaard Jensen, direktør hos Forstplant ApS

Lad os optimere din virksomhed

Er du blevet inspireret til et møde – eller er det tid til ny erhvervsbank?

Find din personlige erhvervsrådgiver

Klik her

Hvad læser andre erhvervskunder?

Er det tid til ny erhvervsbank?

Hvad skal du overveje i forbindelse med et bankskifte?
Og hvorfor skal du som erhvervskunde overveje Frøs Sparekasse som sparringspartner og nyt pengeinstitut?
Få svarene og bliv klogere på din lokale samarbejdspartner via knappen her.

Mød din sparringspartner

Oplev forskellen med Frøs Sparekasse

Oplev forskellen, læs mere om vores erhvervscentre
og bliv klogere på fordelene ved at vælge Frøs Sparekasse

Læs mere om forskellen

Attraktiv finansiering med erhvervsleasing

Når du driver virksomhed, er det vigtigt at have den rigtige finansiering.
Erhvervsleasing er en attraktiv finansieringsløsning, fordi det giver virksomheden en række fordele.

Bliv klogere

Kristina MulvadForstplant