“Sammen udgør vi en stærk kæde”

Tre gange i løbet af 16 år har virksomheden Gantech A/S i Ribe udvidet med nye maskinhaller, og hver gang har Frøs Sparekasse været med som sparringspartner og med hjælp til finansieringen. Og når Gantech-direktør, Henrik Gantzel, overvejer en fjerde hal, gør han det med ro i maven forud for et møde med sin bankrådgiver.

”Kommer jeg med noget, som de kan se meningen med, ser de mulighederne. De har ikke sagt nej til at bygge endnu,” siger han.

“Jeg kom med en million. Og de lagde én. Vi delte risikoen og dannede på den måde en stærk kæde.”

Henrik Gantzel, direktør i Gantech A/S

Alt i metal

Gantech A/S blev født i 2004, hvor Henrik Gantzel opkøbte maskinfabrikken JCK.

Fabrikken producerer ’alt i metal’, som direktøren udtrykker det – men mere præcist er det alt fra enarmede tyveknægte til traktorskærme og transportudstyr.

Da Henrik Gantzel købte fabrikken, blev han mand nummer syv. I dag er den ripensiske virksomhed vokset til 40 mand, som skærer, bukker og svejser metal.

 

En stærk kæde

Tidligere var Henrik Gantzel kunde i et andet pengeinstitut, men da han etablerede Gantech, tog han kontakt til flere banker for at få deres lånetilbud. Frøs Sparekasse kom på banen og tilbød deres særlige iværksætterlån – ’dreamlånet’. Henrik Gantzel oplevede rådgiverne som meget nemme at snakke med – og så var de villige til at løbe en risiko sammen med deres kunde.

”Jeg kom med en million. Og de lagde én. Vi delte risikoen, og dannede på den måde en stærk kæde,” siger Henrik Gantzel, som havde udfordringer med indtjeningen det første halve års tid. Men så ændrede han på blandt andet nogle arbejdsgange på værkstedet, og stille og roligt vendte udviklingen. Det første år kom han ud med et overskud på 300.000 kroner. Og siden er det kun gået fremad.

 

Kan stole på os

Nu er der gået 16 år, og Henrik Gantzel tror, at hans succes skyldes, at medarbejderne altid overholder deres aftaler og leverer produkterne til tiden.

”Det er en kæphest, at folk skal kunne stole på os. Vi laver noget ordentligt og har styr på det. Det betyder forhåbentlig, at vi kan bibeholde en god arbejdsplads og kan vækste lidt hele tiden. Vores travlhed varierer meget – nogle gange vælter ordrerne ind, mens der andre gange er mere stille,” fortæller han.

 

Kort kommandovej

Tillid til hinanden er et nøgleord for Henrik Gantzel, som føler, at netop det parameter er til stede hele vejen rundt: I forhold til kunderne, til hans bestyrelse og til Frøs Sparekasse.

”Det hele udgør en enhed for, at tingene kan flaske sig. Og med Frøs Sparekasse føler jeg mig tryg, fordi de er nærværende, og man altid kan få fat i en mand. Og ham, man får fat i, bærer altid sagen videre. På den måde er kommandovejen kort, hvilket letter hele processen. Og så er de søde og flinke at tale med.”

Gantech A/S

 Med over 30 års erfaring, et moderne produktionsmiljø og 40 dedikerede medarbejdere er Gantech en fleksibel og kvalificeret virksomhed, der leverer kvalitetsløsninger indenfor bearbejdning af stål og metal.

Læs mere her.

“Det hele udgør en enhed for, at tingene kan flaske sig. Og med Frøs Sparekasse føler jeg mig tryg, fordi de er nærværende, og man altid kan få fat i en mand.”

Henrik Gantzel, direktør i Gantech A/S

Lad os optimere din virksomhed

Er du blevet inspireret til et møde – eller er det tid til ny erhvervsbank?

Find din personlige erhvervsrådgiver

Klik her

Hvad læser andre erhvervskunder?

Er det tid til ny erhvervsbank?

Hvad skal du overveje i forbindelse med et bankskifte?
Og hvorfor skal du som erhvervskunde overveje Frøs Sparekasse som sparringspartner og nyt pengeinstitut?
Få svarene og bliv klogere på din lokale samarbejdspartner via knappen her.

Mød din sparringspartner

Oplev forskellen med Frøs Sparekasse

Oplev forskellen, læs mere om vores erhvervscentre
og bliv klogere på fordelene ved at vælge Frøs Sparekasse

Læs mere om forskellen

Attraktiv finansiering med erhvervsleasing

Når du driver virksomhed, er det vigtigt at have den rigtige finansiering.
Erhvervsleasing er en attraktiv finansieringsløsning, fordi det giver virksomheden en række fordele.

Bliv klogere

Kristina MulvadGantech A/S