Frøs Sparekasse lander rekordresultat for første halvår 2023

Den 22. august 2023

Frøs Sparekasse kommer ud af første halvår 2023 med et overskud på 85,1 mio. kr. før skat. Det viser halvårsregnskabet, som blev offentliggjort tirsdag morgen. Det er det bedste halvårsresultat i sparekassen historie.

Den positive udvikling i Frøs Sparekasse i første halvår 2023 skyldes især stigende ind- og udlånsrenter samt positiv kursregulering. Frøs Sparekasse har en betydelig overskudslikviditet, som er placeret i Nationalbanken og i værdipapirer, hvilket bidrager væsentligt til øgede renteindtægter.

Forventninger til fremtiden og ønsket om en fusion

Stigende renter og et lavt niveau af nedskrivninger har især været medvirkende til, at Frøs Sparekasse er kommet væsentligt bedre igennem første halvår 2023 end forventet.

Med udgangspunkt i den nuværende markedssituation er forventningerne til årets resultat før skat opjusteret til niveauet 165-175 mio. kr. før skat.

Rekordresultatet offentliggøres samtidig med, at bestyrelserne bag Frøs Sparekasse og Broager Sparekasse under overskriften ”Flere kræfter i Syd- og Sønderjylland” har besluttet at indstille til, at sparekasserne indgår i en ligeværdig fusion.

 

Læs om fusionen

Se halvårsregnskabet  her.

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Kristina MulvadHalvårsregnskab 1. halvår 2023