Familie på mark

Overskud, mange nye kunder og besøg af Finanstilsynet

Den 30. januar 2020

På trods af vækst og stor kundetilgang i 2019, skal Frøs Sparekasse blive endnu bedre til at tjene penge. Det står fast efter Finanstilsynet har været på tilsynsbesøg. 

Med et overskud på 51,4 mio. kroner før skat og en tilgang på 5.100 nye kunder kan administrerende direktør for Frøs Sparekasse, Henning Dam kigge tilbage på et tilfredsstillende 2019.

“Jeg er stolt af, at vi er lykkedes så godt med vores strategi om at skabe vækst og nye forretninger med vores kunder. Men jeg kan også nikke genkendende til de konklusioner, som Finanstilsynet drager i deres tilsynsrapport”, siger Henning Dam.

Finanstilsynet påpeger, at Frøs Sparekasse er udfordret på forretningsmodellen og – i lighed med andre pengeinstitutter – tjener for lidt, skal øge egenkapitalen og minimere antallet af svage kunder.

“Kapitalkravene til banksektoren er steget meget i de senere år. Derfor skal vi tjene flere penge og konsolidere vores forretning endnu mere. Det er vi godt i gang med, og det bekræfter vores seneste resultat for 2019. Vi er ikke i mål endnu, men jeg har god ro i maven”, siger Henning Dam og fortsætter:“Langt hen af vejen kan vi finde svarene i vores strategi frem mod 2022. Vi står midt i processen, og vi har gennemført mange tiltag med succes“.

Frøs Sparekasse har både haft succes med sin satsning på nye erhvervskunder og åbningen af en ny filial i Brørup, der har givet mange nye privatkunder. Samlet har sparekassen fået 5.100 nye kunder i 2019. Det er en tilgang, der kan mærkes i en sparekasse med omkring på 50.000 kunder. Sparekassen har været ude at finde nye forretningsområder og har rejst ny kapital. Det har betydet, at vi på få år har vendt et faldende udlån til et stigende udlån og forbedret vores kapitalprocent markant, som er et udtryk for vores ”polstring”. Faktisk er sparekassens kapitalprocent på det højeste niveau nogensinde og udgør nu 20 %.

Hovedpunkter fra 2019

  • Årets resultat blev 51,4 mio. kroner før skat.
  • 5.100 nye kunder kom til sparekassen i 2019. Velkommen til hver og én.
  • Sparekassens udlån lander på 2,7 mia. kroner. Det er en vækst på 5,2 % i forhold til 2018. Samtidig er sparekassens indlån steget med 6,6 % til nu 5,3 mia. kroner.
  • Nedskrivninger på kunder lander pr. 31. december 2019 på 6,1 mio. kroner, hvoraf de 4 mio. kroner er på baggrund af Finanstilsynets besøg.

 

Finanstilsynets Redegørelse om inspektion i Frøs sparekasse 2019

Sparekassens kommentar til Finanstilsynets redegørelse

Frøs Sparekasse har ultimo 2019 12.000 garanter og ca. 50.000 kunder. Sparekassen har 171 medarbejdere fordelt på staben i Rødding og 12 privatfilialer i Rødding, Gram, Vejen, Ribe, Haderslev, Esbjerg, Kolding, Vejle, Fredericia, Aabenraa, Sønderborg og Brørup og fem erhvervscentre i Vejle, Haderslev, Esbjerg, Rødding og Sønderborg

Det fulde årsregnskab for 2019 offentliggøres efter repræsentantskabsmødet den 11. marts 2020.

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Kristina MulvadÅrsregnskab 2019