ÅRSREGNSKAB 2021

150 år – og det bedste regnskab i historien

Den 25. februar 2022

I året for vores 150-års jubilæum, er vi glade for at kunne levere det bedste resultat nogensinde. I 2021 sikrede vi nemlig et resultat på 74,1 mio. kr. før skat mod 65,3 mio. kr. i 2020.

Vi har i 2021 realiseret et overskud før skat på 74,1 mio. kr. mod 65,3 mio. kr. i 2020. Ledelsen i sparekassen betegner årets resultat som meget tilfredsstillende – endda det bedste i vores historie.

Adm. direktør Max Semay Hovedskov udtaler: ”Det er noget helt særligt at kunne præsentere et rekordresultat her på året for sparekassens 150-års jubilæum. Det er tilfredsstillende på både top- og bundlinjen, og resultatet viser, at sparekassen står stærkere end nogensinde.”

Samtidig glæder vi os over, at resultatet er direkte medvirkende til, at kapitalprocenten er steget til 25,7 % mod 22,1 % i 2020 og egenkapitalen nu udgør mere end 900 mio. kr.

Adm. direktør Max Semay Hovedskov

Adm. direktør Max Semay Hovedskov

Robusthed er en forudsætning for selvstændighed

Historien om Frøs Sparekasse starter helt tilbage til den 17. januar 1872, hvor en række visionære landmænd gik sammen om at grundlægge deres eget pengeinstitut. Man ønskede at være selvstændig og lokalt til stede. Ved stiftelsen af sparekassen var formålet, at ”skaffe tyende og mindre formuende lejlighed til at få sammensparede småsummer gjort rentebærende”. Og selvom der er løbet meget vand i åen de sidste 150 år, så er det ikke alt, der er ændret ved:

Helt fra start har det været en del af sparekassens fundament at være selvstændig og lokal. Det er noget, som, her 150 år efter, stadig er en del af vores vision. Vi tog et stort lokalt ansvar allerede i 1872 – og det gør vi stadig. Vi er meget bevidste om den rolle, vi spiller for vores kunder og for udviklingen i Syd- og Sønderjylland,” fortæller Max Semay Hovedskov.

6. plads blandt landets bedste banker

I en Voxmeter undersøgelse blandt landets 20 største banker stryger vi ind på en 6. plads.

”Vi skal gøre en forskel for vores kunder hver dag, vi går på arbejde. Derfor er det dejligt at se, at der er stor tillid til den måde, vi driver sparekasse på, og at kunderne sætter pris på at have en lokal sparekasse tæt på. Alene i 2021 har vi budt velkommen til mere end 3.361 nye kunder. Det er kun muligt, fordi alle vores mange dedikerede medarbejdere hver dag lægger sig i selen for at give vores kunder den bedste rådgivning,” slutter Max Semay Hovedskov.

Det fulde årsregnskab for 2021 kan du finde her.

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Kristina MulvadÅrsregnskab