ÅRSREGNSKAB 2020

Trods corona:
Overskud, soliditet og flere kunder

Den 26. februar 2021

På trods af et ganske udsædvanligt år med en pandemi, som har vendt op og ned på vores alles hverdag, er vi tilfredse med årets resultat – og indsatsen fra både kunder og medarbejdere.

Med et overskud på 65,3 millioner kroner før skat, er vi tilfredse med årets der er gået på trods af COVID-19.

Jeg er tilfreds med, at vi i et meget uforudsigeligt år er lykkedes med både at øge vores indtjening, styrke vores solvens og få mere end 4.200 nye kunder,” siger administrerende direktør, Max Semay Hovedskov.

Et af de områder, vi har præsteret en fremgang er blandt andet vores kapitalprocent, som nu er på 22,1 %.

Han hæfter sig særligt ved, at Frøs Sparekasse i de seneste to år har forbedret sin kapitalprocent fra 15,6% i 2018 til 22,1% i 2020. “Det fortæller mig to ting: At vi løbende lever op til de stigende kapitalkrav, der stilles til banksektoren, men også at vi fortsat er en sund sparekasse med et solidt, lokalt fundament, som kunderne kan være trygge ved“, siger Max Semay Hovedskov.

Adm. direktør Max Semay Hovedskov

Adm. direktør Max Semay Hovedskov

Også på nedskrivningerne kan vi konstatere, at vi ikke er så hårdt ramt, da vi har en meget sund branchespredning blandt vores erhvervskunder. Samtidig er 70 % af vores kunder privatkunder, der ikke har mærket det store til krisen rent økonomisk. Tværtimod har coronakrisen betydet, at mange af vores privatkunder har handlet hus eller sommerhus eller har sat gang i boligforbedringsprojekter som renovering, ombygning og energiforbedringer. Og dét er glædeligt.

En stor tak skal også lyde til netop jer – vores kunder. Det varmer, at I er klar på at “mødes” med vores rådgivere hjemme fra stuerne, og at I har mødt vores nye hverdag med fuld forståelse.

Årets resultat vidner også om den forskel, som vores medarbejdere har gjort: Gennem hele coronaperioden har de ydet en kæmpe indsats, hvor det traditionelle kundemøde i stort omfang er erstattet af virtuelle møder og telefonkontakt“, slutter Max Semay Hovedskov.

Hovedpunkter for 2020:​​​​​​​
Resultat før skat 65,3 mio. kroner
4.275 nye privat- og erhvervskunder
Kapitalprocent på 22,1
12.260 garanter

Frøs Sparekasse har ultimo 2020 12.260 garanter og ca. 50.000 kunder. Sparekassen har 169 medarbejdere fordelt på staben i Rødding og 12 privatfilialer i Rødding, Gram, Vejen, Ribe, Haderslev, Esbjerg, Kolding, Vejle, Fredericia, Aabenraa, Sønderborg og Brørup samt fem erhvervscentre med base i Vejle, Haderslev, Esbjerg, Rødding og Sønderborg.

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Kristina MulvadÅrsregnskab