Din sparekasse

Halvårsresultat 2019

Frøs Sparekasse er klar med halvårsregnskabet for 1. halvår 2019
– og det er med et solidt resultat og vækst i basisforretningen.

Vi har haft et tilfredsstillende 1. halvår med et resultat før skat på 34,8 mio. kr. Blandt hovedårsagerne til resultatet findes flere forretninger, øget udlån og mange nye kunder.

I løbet af første halvår har vi budt velkommen til mere end 2.000 nye kunder – det er 33% flere end samme periode sidste år. Den store tilgang af kunder skyldes bl.a. vores stærke tilbud i forbindelse med køb af bolig eller nybyggeri. Her betaler boligkøbere ikke rente på deres boliglån det første år. Og dét er altså et tilbud, mange syd- og sønderjyder vælger til.

Perioden har samtidig budt på stor konverteringsaktivitet, hvor kunderne nyder godt af den meget lave rente på realkreditlån. Det har påvirket gebyrindtægterne positivt og medvirket til et højt aktivitetsniveau i sparekassen.

”Vi står stærkt; vi har fair priser, engagerer os lokalt, og så ligger vi os i selen, hver gang vi rådgiver vores kunder. Når så mange nye kunder vælger os til – ja, så ser jeg det som en blåstempling af den måde, vi driver forretning på. Samtidig har vi konstant fokus på at tilpasse og udvikle vores løsninger til erhvervslivet, og vi ser fremgang i erhvervsforretningen, hvor flere større virksomheder vælger os som deres samarbejdspartner. Dét er meget glædeligt,” siger Henning Dam, adm. direktør.

Halvårsresultat i hovedtræk:

  • Resultat for 1. halvår 2019 lander på 34,8 mio. kr. før skat.
  • Rente- og gebyrindtægter er steget med 5,5% til 135 mio kr.
  • Indlån inkl. puljer er vokset med 6,5%, mens udlånet vokset med 4,5%.
  • Nedskrivninger udgør 4,4 mio. kr. mod sidste års tilbageførsel på 11,1 mio. kr.
  • Stigning i kapitalprocent på 17,6% mod 14,4% i samme periode sidste år.
  • Ny afdeling i Brørup med 11 lokale rådgivere.
  • Opprioritering i Kolding i de nye lokaler.

Dyk ned i halvårsrapporten her

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Kristina MulvadHalvårsregnskab 2019