Tilfredsstillende start på 2021

Den 27. august 2021

Frøs Sparekasse lander et tilfredsstillende resultat for første halvår 2021 på 31 mio. kr. før skat. Det er, efter et halvår med god aktivitet og vækst i den primære drift, bedre end forventet.

Der har været høj aktivitet på boligmarkedet i første halvår af 2021, hvor mange sønderjyder har valgt at købe hus eller bygge nyt. Den høje aktivitet på boligmarkedet har blandt andet været medvirkende til, at vi kommer ud af første halvår med et resultat på 31 mio. kr. før skat mod et resultat på 16,4 mio. kr. før skat på samme tidspunkt sidste år.

”Jeg er tilfreds med vores resultat for første halvår. Resultatet kommer efter et travlt forår – vores kunder har været aktive på boligmarkedet, og der er blevet købt, solgt og bygget. Hver gang en kunde vælger, at vi skal hjælpe dem med boligdrømme, så bliver jeg rigtig glad. Boligkøb er nok den største økonomiske beslutning, man skal træffe, og det er da en blåstempling fra kunderne, når de vælger os til at vejlede dem igennem boligkøbet,” fortæller adm. direktør Max Semay Hovedskov.

Låner flere penge ud – får mange nye kunder
Den syd- og sønderjyske sparekasse kan konstatere en lille vækst i udlånet, som for første halvår lander på 2,58 mia. kr. mod 2,50 mia. kr. pr. 31. december 2020. Dét skyldes blandt andet mange nye kunder til sparekassen.

”1.800 nye kunder har kigget vores vej, da de skulle vælge en ny bank – det er vi både glade for og stolte over. Vi har lokale afdelinger, som giver os stor nærhed til kunderne. Det skal vi dyrke og styrke. Mange søger nærheden, den gode oplevelse og kvaliteten, og hér har vi en force. Vi plejer at sige: Hvis det er tid til at skifte bank, så prøv en sparekasse,” siger Max Semay Hovedskov.

Sætter ekstra penge af selvom kunderne har det godt
Travlhed på boligmarkedet er ikke den eneste grund til det tilfredsstillende resultat. Vores kreditbog har det godt, og sparekassen oplever ikke nævneværdige tab som resultat af corona-krisen.

Den danske økonomi har hidtil klaret sig godt igennem pandemien med få konkurser. Men vi ved samtidig, at erhvervslivet har lånt omkring 30 milliarder af Staten, som før eller siden skal betales tilbage. Uagtet at vi ikke ser de store tab her og nu, har vi valgt at sætte yderligere 7 mio. kr. til side til eventuelle tab. Måske ligger der en regning og venter på os, og så skal vi være klar”, slutter Max Semay Hovedskov.

Samlet har sparekassen i et ledelsesmæssigt skøn afsat 31 mio. kr. som følge af de økonomiske usikkerheder som corona giver.

Halvårsregnskabet kan ses her.

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Julie Dalby StorgaardHalvårsregnskab 1. halvår 2021