Frøs Sparekasse kommer godt ud af 1. halvår

Den 26. august 2022

Årets første seks måneder sikrede Frøs Sparekasse et tilfredsstillende resultat på 23,5 mio. kroner før skat.

Resultatet på 23,5 mio. kroner før skat er lavere end samme tid sidste år, hvor sparekassen kunne præsentere 31 mio. kroner før skat. Det er især uroen på de finansielle markeder, der har medført et kurstab på 12,5 mio. kroner i første halvår 2022 mod 2,1 mio. kroner i samme periode sidste år.

Adm. direktør i Frøs Sparekasse Max Semay Hovedskov uddyber: ”Følgerne af Covid-19 og krigen i Ukraine har sat et stort aftryk på verdensøkonomien. Selv om vi har en forsigtig tilgang til, hvordan vi placerer sparekassens fondsbeholdning, så er det svært at komme igennem uden et kurstab. Ser man bort fra kurstabet, er jeg godt tilfreds med regnskabet.

Øget indtjening og mange nye kunder trækker i den anden retning. Sparekassen har oplevet et forår med ekstra travlhed grundet mange konverteringer. ”Vi har haft travlt med at rådgive alle vores boligkunder omkring omlægning af deres lån. Vi har bidt os godt fast som en attraktiv boligbank. Derfor er det kun glædeligt, at vi kan rådgive vores kunder, når de har mulighed for at skære en bid af deres gæld. Oven i de mange lånekonverteringer har vi budt mange nye kunder velkommen til sparekassen,” udtaler Max Semay Hovedskov.

Halvårsregnskabet viser en pæn fremgang i toplinjen, hvor netto rente- og gebyrindtægterne stiger med 8,9 mio. kroner til 153,8 mio. kroner. Udlånet stiger med 7,7% til 2,74 mia. kroner mod 2,54 mia. kroner sidste år. Stigningen i udlånet er en kombination af nye kunder, samt erhvervskundernes øgede træk på deres kreditter. Indlånet stiger med 4,8% til 5,92 mia. kroner pr. 30. juni 2022.

Få tab på kunder og stærk kapital

Nedskrivningerne udgør en indtægt på 2,1 mio. kroner for første halvår af 2022. Sparekassen har på nuværende tidspunkt ikke oplevet, at kundernes betalingsevne er blevet dårligere i forbindelse med Covid19-efterdønningerne eller krigen i Ukraine. Grundet den generelle usikkerhed i den samfundsmæssige udvikling, har Frøs Sparekasse forøget det ledelsesmæssige skøn med 6,5 mio. kroner til 27,7 mio. kroner.

Udgifter til personale og administration stiger med 5,9 mio. kroner til 117,2 mio. kroner i første halvår af 2022. Det skyldtes primært investeringer i nye IT-løsninger.

Med det opnåede resultat er Frøs Sparekasse fortsat en solid garantsparekasse med en kapitalprocent på 25,5% pr. 30. juni 2022 mod 21,2% i samme periode sidste år.

150 år og fokus på et grønnere Syd- og Sønderjylland

I forbindelse med sparekassens 150-års jubilæum har sparekassen valgt at uddele 150.000 kroner til at plante træer for derved at forskønne udvalgte lokalområder i Syd- og Sønderjylland.

Frøs Sparekasse er resultatet af lokal forankring og visionære tanker. Det er også summen af mange menneskers drøm om en sparekasse, der har rodfæste, der hvor kunderne lever. I vores jubilæumsår uddeler vi træer til grønne områder i Syd- og Sønderjylland. Vi er nemlig selv et produkt af den syd- og
sønderjyske muld, og for os er stærke rødder med til at sikre, at vores lokalområder er et godt sted at være,” forklarer Max Semay Hovedskov om initiativet, som også er delt på sparekassens hjemmeside.

Halvårsregnskabet kan ses her.

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Henrik MatthesenHalvårsregnskab 1. halvår 2022