Endnu mere sikkerhed, når du handler på nettet

Betaler du med kort, når du handler på nettet?
Hvis ja, så får du nu ekstra sikkerhed med 2-trins godkendelse.

Januar 2021

Når betalingskort misbruges, er det især ved internethandel – hele 90 % af alt betalingskortmisbrug forekommer faktisk her*. Både Dankort, Visa/Dankort og Mastercard har en løsning, der gør nethandel mere sikker for både kunder og forretninger. Den skærpede sikkerhed, som det nye krav medfører, er godt både for forbrugerne, butikkerne og bankerne.

Sikkerhed i webshops – din betaling kan fejle, hvis butikken ikke har løsningen på plads

I januar træder en ny EU-regel i kraft, der øger sikkerheden, når du handler på nettet. Desværre når alle webshops nok ikke at være helt klar. Derfor kan du opleve, at en webshop ikke kan gennemføre din handel. Det er derfor ikke nødvendigvis dit kort, der er noget galt med – det kan være, at netbutikken ikke har den nødvendige sikkerhedsløsning på plads, og derfor kan din betaling ikke godkendes.

Hvad gør jeg?

Tilbyder butikken andre former for online betaling, så kan du prøve det. Det kan for eksempel være Apple Pay, Google Pay eller MobilePay. Tilbyder butikken ikke dette, kan du kontakte butikken for at høre, hvornår de forventer, at løsningen er på plads.

Godkend på to måder

Den nye løsning betyder, at du skal godkende betalinger med:

  • NemID eller
  • et personligt kodeord sammen med en sms-kode.

Første gang du skal bruge den nye løsning, bliver du bedt om at lave et nyt kodeord. Du bliver ført gennem processen, hvor du skal bruge dit NemID til at oprette dig.

Om du vælger den ene eller anden metode er helt op til dig. Så vil du hellere fortsætte med at bruge NemID fremfor kodeord til autentifikationen, så er det også muligt.

Papkortet fra NemID kan ikke bruges til køb på nettet

Den nye sikkerhedsløsning betyder, at du enten skal bruge din NemID nøgleapp til at godkende købet eller indtaste en personlig kode sammen med koden fra sms’en, når du handler på nettet.

Fra den 28. december 2020 er det derfor ikke længere muligt at bruge NemID papkortet, når du bruger NemID i forbindelse med den nye sikkerhedsløsning ved nethandel.

Sådan kommer du i gang med NemID nøgleappen.
Sådan køber du en NemID Nøgleviser.

Kan jeg stadig bruge Apple Pay, Google Pay og MobilePay m.v.?

Når du handler på nettet og betaler med Apple Pay, Google Pay, MobilePay m.v. vil du ikke opleve nogen forskel. Disse løsninger lever allerede op til sikkerhedskravene.

For kunder under 15 år – sådan kommer dit barn i gang med MobilePay

Mobilepays hjemmeside kan du læse om, hvordan du kommer i gang med MobilePay. Bemærk at betalingskort skal bekræftes med en SMS-kode eller NemID.

Er dit barn 15 år eller derover kan barnet bestille NemID på deres hjemmeside. Er dit barn mellem 13-15 år har barnet mulighed for at få et NemID, som kan benyttes til godkendelse af kortbetalinger på nettet og netbank. Det kræver underskrift fra forældre/værger. Du skal kontakte din afdeling, hvis du ønsker at bestille NemID til dit barn mellem 13-15 år.

Hvor finder jeg mere info?

Du kan læse mere om sikkerhedsløsningen på Nets’ hjemmeside.

 

*Kilde FinansDanmark

Lad os få en

rigtig god snak

Find din afdeling her

Julie Dalby StorgaardSikkerhed på nettet