Pensionsrådgivning

Hvilke forventninger har du til din pension?

Der er mange drømme og forventninger til den tredje alder. Nogle ser frem til at drosle ned og få mere overskud til fritidssyslerne, mens andre glæder sig til at få mere tid til familien. Fælles for de fleste er dog ønsket om at få mest muligt ud af de gyldne år, og ikke mindst om at kunne prioritere, som man vil. Hos Frøs Sparekasse vil vi gerne gøre vores til, at dét ønske kan gå i opfyldelse. Derfor tilbyder vi kvalificeret pensionsrådgivning og hjælp til at planlægge dit otium, så du kan læne dig tilbage og nyde tilværelsen efter et langt arbejdsliv.

Uanset hvad man drømmer om, så er det altid godt at få afklaret sine forventninger – også økonomisk. Vil vi blive boende, hvor vi bor? Skal vi stadig have to biler, eller kan vi nøjes med én? Kan vi blive ved med at opretholde den levestandard, vi har inden pensionisttilværelsen, eller er der nogle ting, vi bliver nødt til at drosle ned på?

Jo flere spørgsmål om din økonomiske situation, du får afklaret, inden du går på pension, jo mere tilfreds bliver du med pensionisttilværelsen. Det er i hvert fald vores erfaring.

Derfor anbefaler vi vores kunder ikke kun at spare op til pension, men også at overveje, hvad de vil bruge deres pensionisttilværelse til, så pensionen kan skrues sammen derefter. Hos Frøs Sparepasse tilbyder vi gratis pensionsrådgivning til private kunder.

 

Har du overvejet, hvad du vil bruge din tredje alder til?

Lad os tage en god snak, hvor du kan få afklaret, om din pension lever op til dine drømme.

Kontakt os her

Tag en snak om pension med os

Hvorfor skal jeg tænke på pension, der er jo længe til?

Tja, der er faktisk mange ændringer i dit liv, hvor det er en god idé at opdatere din pensionsordning – også selvom “der er længe til”.

Vi har gjort det nemt for dig med vores guide til 7 situationer, hvor vi anbefaler, at du kigger på din pension.

7 trin – tjek din pension, når:

1. Du køber hus
Hvordan får jeg råd til huslejen, hvis jeg bliver syg? Kan jeg selv sidde i huset, hvis min samlever eller ægtefælle dør?

2. Du får børn
Med en ”tvangsarving i huset” er der forhold, I skal forholde jer til, når det kommer til pensionsopsparing og livsforsikring – skal barn/børn eller samlever/ægtefælle arve pengene ved dødsfald?

3. Du skal giftes
Er der ændringer i forhold til begunstigelser på pensionsopsparing og livsforsikring? Er der andre, der skal være arveberettigede end ægtefællen?

4. Du skal skilles
Er der ændringer i forhold til begunstigelser på pensionsopsparing og livsforsikring? Hvem skal arve pengene efter mig, nu jeg er blevet enlig? Og hvad sker der, hvis jeg på et tidspunkt flytter sammen med en kæreste igen?

5. Du skifter job
Nyt job betyder ofte ny løn – og ny pensionsordning. Men skal du så flytte din pension, eller skal du lade den stå?

6. Hvis du bliver syg
Kan jeg fortsætte med at spare op, eller indbetales der stadig på min pensionsopsparing, mens jeg er syg? Har jeg en forsikring der kommer til udbetaling?

7. Når du nærmer dig pensionsalderen
Hvornår vil jeg gerne stoppe med at arbejde? Hvornår kan jeg? Hvordan ser økonomien ud, når lønnen ikke længere kommer? Hvilke opsparinger skal jeg få udbetalt først?

Spar op til din pension i Frøs Sparekasse

Spar op til din pension

Start i god tid med at spare op til din pension. Det er altid vores råd til vores kunder, når det kommer til spørgsmål om pension. Jo før du kommer i gang med at spare op, jo længere tid har din pension til at vokse, og jo mere har du råd til, når du skal pensioneres. Det giver god mening, mener vi.

Der er mange måder at spare op på. Nedenunder giver vi dig en kort oversigt over de mest almindelige former for opsparing. Hvilken pensionsopsparing, der passer dig bedst, anbefaler vi, at du taler med din personlige rådgiver om.

Aldersopsparing

Aldersopsparing er et godt supplement til din folkepension og andre udbetalinger af offentlige ydelser i pensionsalderen.

Aldersopsparing er en pensionsopsparing, som ikke giver skattefradrag. En aldersopsparing kan udbetales på én gang eller deles op i mindre portioner. Når du skal have pengene udbetalt, skal du ikke betale afgift til Staten, og udbetalingen giver heller ikke modregning i folkepensionstillægget. Kontakt os og få lavet en beregning – vi sidder altid klar med vejledning og gode råd, også ved oprettelse af aldersopsparing.

Kontakt os her

Ratepension

Når du vælger at spare op på en ratepension, vælger du også at få økonomisk tryghed. Du bestemmer selv, om du vil indbetale på én gang, eller om du vil indbetale løbende. Når du indbetaler på din ratepension, kan du få nogle skattemæssige fordele der afhænger af hvor meget du tjener. Du kan også være berettiget til et ekstra pensionsfradrag afhængig af din alder, og hvor meget du indbetaler. Som navnet siger, udbetales en ratepension i rater. Udbetalingsperioden er mellem 10 og 30 år. Når pengene udbetales, skal du betale almindelig indkomstskat, og der kan ske modregning i folkepensionstillægget.

Livrenteopsparing

Livrente (også kaldet Livslang Pension) er for dig, der ønsker maksimal tryghed, når du går på pension. Med en livrente får du mulighed for at bevare den levestandard, du drømmer om – hele livet. Opsparingen udbetales nemlig til dig, så længe du lever. Du kan indbetale så meget, som du har lyst til – dog er der forskellige måder at fordele den skattemæssige fordel på. Når du indbetaler på din livrente, kan du få nogle skattemæssige fordele afhængig af, hvor meget du tjener. Du kan også være berettiget til et ekstra pensionsfradrag afhængig af din alder, og hvor meget du indbetaler. Livrenten udbetales til dig, lige så længe du lever. Når pengene udbetales, skal du betale almindelig indkomstskat, og der kan ske modregning i folkepensionstillægget.

KontoInvest

KontoInvest er vores løsning til investering af pensionsopsparingen for dig, som ikke selv ønsker at holde øje med og løbende tilpasse dine investeringer. Sammen med din rådgiver afdækker I dine behov og ønsker for, hvordan din pensionsordning skal investeres. Læs mere om KontoInvest her.

Ekstra sikkerhed

Uanset hvilken pensionsløsning du vælger hos Frøs Sparekasse, kan du udvide den med en gruppelivsforsikring. Den bliver udbetalt som et engangsbeløb, hvis du dør. Du kan også supplere med en gruppeinvaliderenteforsikring. Her er du sikret løbende udbetalinger, hvis du mister din erhvervsevne, for eksempel på grund af en blodprop, en trafikulykke eller andet.

Skal vi tage en snak om pension?

Investering af pension

Puljepension er for dig, der gerne vil investere din pensionsopsparing, og ikke selv ønsker at holde øje med og løbende tilpasse dine investeringer og pensionsmidler.

Sammen med din rådgiver i Frøs Sparekasse afdækkes dine behov og ønsker om, hvordan din pensionsordning skal investeres. Investeringen foretages via seks puljer med forskellige typer værdipapirer – enten i en enkelt pulje eller som en kombination af flere. Dine investeringer overvåges dagligt og tilpasses løbende, så du får det bedste afkast på din investering af pension.

Få et pensionstjek

Det er en god idé at tjekke din pension fra tid til anden – derfor anbefaler vi et pensionstjek. Sparer du det op, du skal? Er der noget, der enten skal skrues op eller ned for? Hvor meget har du, hvis du går på pension om fem år?

Dét og mange andre spørgsmål kan du få afklaret, hvis du tager et møde med din personlige rådgiver i Frøs Sparekasse. Sammen går vi din pension igennem, afklarer dine behov, og tjekker om din pension lever op til dine forventninger.

Tjek din pension online her. Hvis du har spørgsmål efterfølgende, så tøv ikke med at tage fat i din rådgiver.

Kontakt os her

Lad os få en rigtig
god snak om din pension

Find din afdeling her

Kristina MulvadPension