Fra husvild til huskøb

Da Anne Mia og Daniel gerne ville flytte sammen og købe hus i Vejen, skulle det vise sig ikke at være sådan lige til, men med rådgivning og god dialog fik de købskontrakten i hus.

Dengang Anne Mia og Daniel fandt sammen, havde hun en gammel husgæld med sig ind i parforholdet og han en lejlighed. Da de fandt ud af, at de gerne ville flytte sammen og købe hus, skulle både gæld og lejlighed vise sig at stå i vejen for deres drøm. Anne Mia tog Daniel med ned i den lokale Frøs Sparekasse i Vejen, hvor hun var kunde i forvejen hos rådgiver Lene Warming.

”Til at starte med fik vi faktisk et nej af Lene til at låne penge til et nyt hus. Og det er vi meget glade for i dag”

Anne Mia, Vejen

Et positivt nej

”Til at starte med fik vi faktisk et nej af Lene til at låne penge til et nyt hus,” fortæller Anne Mia og tilføjer: ”Og det er vi meget glade for i dag. Det var vi også dengang. Vi havde en rigtig god dialog med Lene, og det stod hurtigt klart for både hende og os, at hvis vi skulle have ro i maven over vores økonomi, så var vi nødt til at få afviklet min gæld og få solgt min kærestes lejlighed, inden vi kunne købe et hus sammen.”

Anne Mias gamle husgæld var placeret i et andet pengeinstitut, og derfor rådgav Lene hende til at indgå i en dialog med pengeinstituttet med henblik på at komme ud af gælden. Anne Mia havde stiftet gælden med sin tidligere kæreste, men efter en dialog med dem begge, fandt de en løsning, så Anne Mia kunne komme ud af gælden.

 

Vi hjælper med at realisere drømme

”Når vi skal rådgive om boligkøb og boliglån, er det primære altid økonomien. I Anne Mia og Daniels tilfælde går jeg ind og vurderer, om de kan sidde i huset, hvordan deres budget ser ud, og hvad der vil ske, hvis den ene går bort. Da Anne Mia kom ud af hendes gæld, og Daniel efterfølgende også fik solgt sin lejlighed, så begyndte tingene at se fornuftige ud,” fortæller rådgiver Lene Warming, der endte med at give Anne Mia og Daniel et huslån, så de kunne købe deres drømmehus i Vejen.

”Vi vil altid gerne være med til at realisere en drøm. Det er jo faktisk det, vi sidder her for. Vi skal være med til hjælpe, så vores kunder kan leve det liv, de ønsker sig,” fortæller Lene Warming. For Anne Mia var valget af Frøs Sparekasse helt naturligt. ”Jeg har været kunde hos Frøs Sparekasse i lang tid. Det har resten af min familie også. Det er en lokal sparekasse, ikke en kæde, hvor man er én af mange. Her bliver jeg set og hørt, og det ser jeg som noget meget positivt,” afslutter Anne Mia.

”Jeg har været kunde hos Frøs Sparekasse i lang tid. Det har resten af min familie også. Det er en lokal sparekasse, ikke en kæde, hvor man er én af mange. Her bliver jeg set og hørt, og det ser jeg som noget meget positivt”

Anne Mia, Vejen

Vil du høre mere om dine egne muligheder?

Du er altid velkommen til at give os et kald. Så kan vi sammen finde de rette muligheder for dig og din situation. Nedenfor har vi også samlet nogle sider, som kunne være relevante for dig i forbindelse med, at du kigger efter bolig.

Giv os et kald

Tid til ny bolig?

Overvejer du at købe nyt hus, lejlighed eller sommerhus? Så burde du også overveje at få en god snak med os, så vi kan afdække dine behov – og muligheder. Du kan læse meget mere samt kontakte din rådgiver her.

 

Er du klar til boligkøb?

Er du klar til at købe ny bolig, eller er der lige nogle ting, du skal have afklaret helt, inden du skriver under på købsaftalen? Tag vores boligkøb test og kom lidt tættere på dine drømme her.

Julie Dalby StorgaardAnne Mia og Daniel