Prøv vores energiberegner

Har du købt et nyt hus? Skal du bygge til? Eller planlægger du at renovere dit hjem? Så er det måske oplagt for dig at lave en energirenovering, som både kan mindske dit årlige energiforbrug og din CO2-udledning. Det kan være alt fra forbedring af dit indeklima eller omstilling til grøn energi til at få udskiftet oliefyret i kælderen til en mere energivenlig varmekilde. Med vores energiberegner får du en liste over forskellige muligheder for energirenovering, du kan lave i netop dit hjem.

Få tilskud til en mere klimavenlig bolig

Energirenovering kan faktisk være en god investering – både for privatøkonomien, energiforbruget og klimaet. Derfor har Energistyrelsen oprettet en pulje, som går til energirenoveringer – altså boligforbedringer, der sparer energi. På den måde kan du altså billigere få udført nogle forbedringer, som gør din bolig mere klima- og energivenlig. På én og samme tid sparer du altså penge på fx varmeregningen samtidig med, at du gør en forskel for klimaet ved at udlede mindre CO2. Og ikke nok med det, så øger du også husets værdi ved at forbedre dets energimærke. Mange husejere har allerede fået lavet energiforbedringer – bliv inspireret til energiforbedringer her.

Tilskuddet er skattefrit for ejere af helårsboliger.

 

Læs mere og ansøg her

Seks fordele ved at energirenovere:

 1. Typisk lavere varmeregning.
 2. Sundere og mere behageligt indeklima.
 3. Kan øge boligens værdi.
 4. Mindre påvirket af stigende energipriser.
 5. Kan forbedre boligens energimærke.
 6. Lavere CO2-udledning.

Overvej energirenovering når du:

 • Køber eller sælger.
 • Bygger om eller til.
 • Skifter fx tag eller vinduer.
 • Renoverer fx køkken eller bad.
 • Skifter varmeanlæg.
 • Gør hjemmet mere handikapvenligt.

Prøv den smarte energiberegner

Se hvor meget du kan spare ved at energirenovere din bolig. Husk at resultatet er vejledende.

De næste skridt efter energiberegningen

Når du bruger Energiberegneren, får du forslag til forskellige energirenoveringer i dit hjem. Der vil være forslag til både lidt mindre projekter og de større. Din energiberegning er inspiration til at tage næste skridt, og her er tre forslag til, hvad du nu kan gøre:

Få hjælp af en håndværker til at skabe overblik

Hvis du har behov for at vide, hvordan processen præcis skal forløbe, hvor lang tid det tager, og hvad det kræver, så kan du som det første kontakte en håndværker. Du kan drøfte din situation med håndværkeren over telefonen, eller du kan få håndværkere til at komme ud og se på din bolig. Her kan du vise håndværkeren din energiberegning, hvor håndværkeren herigennem kan få indblik i dine overvejelser og vejlede dig om konkrete tiltag.

Få gode råd fra andre

Du er sikkert ikke den eneste i dit netværk, der har gået med tanker om en energirenovering. Ofte har din nabo, din kollega eller dine forældre været igennem processen og har gode erfaringer, du kan drage nytte af. Du kan med fordel vise dem din energiberegning og få nogle gode råd. Det er en nem og hurtig måde at komme i gang.

Få styr på dine økonomiske muligheder

Vi kan hjælpe dig med dine indledende tanker om, hvordan du kommer i mål med din energirenovering på den økonomiske front. Vi sidder klar til at vejlede dig om lånemuligheder og friværdi.

Hjælp til din energiberegning?

Din rådgiver er klar med en hjælpende hånd

Giv os et kald

Skal vi tage en snak
om din boligsituation?

Find din afdeling her

Betina Bulov AndersenEnergiberegner