Forældrekøb

Skal dine børn flytte hjemmefra, kan du hjælpe dem ved at finansiere deres første bolig. Er du ung, og mangler akut en bolig, så kan løsningen dermed være, at dine forældre køber en lejlighed, som du lejer.

Denne type køb kræver professionel rådgivning – her kan din rådgiver i Frøs Sparekasse hjælpe dig.

Kontakt os

Fire hurtige tips

Forældrekøb er i virkeligheden ikke så svært – men der er nogle områder, du skal være opmærksom på. Det er hér, vi kan komme på banen – vi sammensætter den rigtige løsning for dig og din familie.

For at hjælpe jer godt i gang med processen, får du til en start fire overordnede tips, som du skal kunne tjekke af og overveje, når du vil foretage et forældrekøb.

  1. undersøg om udlejning er tilladt
  2. indgå en formel lejekontrakt som beskriver vilkårene
  3. sælger du boligen, er en eventuel fortjeneste som udgangspunkt skattepligtig
  4. der er to skattemodeller: en virksomhedsordning og en kapitalafkastsordning.

Skal vi tage en snak om dine muligheder?

Udfyld formularen herunder og vi giver dig et kald.

Vælg afdeling*:

Hvad skal vi tale om?*

*) Påkrævede felter.

Når du giver Frøs Sparekasse dine oplysninger, accepterer du samtidig sparekassens almindelige forretningsbetingelser samt at sparekassen må ringe til dig og fortælle om produkter, som vi synes passer til dine behov. Dine kontaktoplysninger gemmer vi så længe, du er kunde i Frøs Sparekasse og i løbende plus fem år efter at kundeforholdet er ophørt.

ForældrekøbForældrekøb trin for trin

  • I Frøs Sparekasse starter købet altid med en god snak med din rådgiver. Her gennemgår din rådgiver dine muligheder for forældrekøb, og hvordan det vil påvirke din og dit barns økonomi.
  • Find den rigtige bolig. Hvor stor skal boligen være, skal dit barn have mulighed for at dele lejligheden med en studiekammerat, eller måske skal det være en bolig, som du selv har lyst til at bo i senere.
  • Inden du beslutter hvilken bolig, du vil købe, skal du have lavet endeligt budget og fastsætte huslejen. På forældrekøbsguiden kan du læse mere om totaløkonomien bag et forældrekøb.
  • Klar til køb. Når boligen er fundet, og økonomien er på plads er du klar til at slå til.

Er du nysgerrig på, hvad du kan købe en bolig for, så kan du hurtigt få en indikation om det med vores boligberegnere. Andre har også været inde at lure på nul-procent.dk – vores helt særlige tilbud til alle boligkøbere.

Stor gratis guide til forældrekøb

Få et godt overblik over hvad I skal overveje, tale om og huske, når I overvejer om forældrekøb er en løsning for jer.

Bliv klogere på processen, regler og tjekpunkter, når I vil foretage et forældrekøb og dyk ned i vores guide.
Psst… Vores boligspecialister deler også skøn inspiration til indretningen af den første lejlighed.

Download

Din store guide til forældrekøb - alt hvad du skal vide

Download din guide til forældrekøb

– alt hvad du skal vide, når du vil lave et forældrekøb, lige fra de første overvejelser og tjekpunkter til budget og indretning

Din store guide til forældrekøb - alt hvad du skal vide

Hvordan er det med skat?

Vi deler vores viden om, hvordan du skal forholde dig i forhold til skatteregler og skatteordninger, når du laver et forældrekøb. Vidste du for eksempel, at du som udlejer kommer under samme regler som erhvervsdrivende?

Din store guide til forældrekøb - alt hvad du skal vide

Vores fire bedste råd til forældrekøb

Vi deler fire af vores bedste råd til at købe forældrekøb; afstem forventninger – også til investering, tænk langsigtet og forstå spillereglerne

Download din guide og bliv klogere på det, du skal vide, når du vil lave et forældrekøb – vi deler vores erfaring og tips til at komme sikkert i mål.

Hent din guide

Lad os hjælpe dig med boligjagten

Giv os et kald

Find din afdeling her

mhj@intdev.dkForældrekøb