Nybyggeri

Fra drøm til virkelighed

Nogle vil gerne starte helt fra bunden. Andre behøver ikke engang flytte for at realisere boligdrømmene. Uanset om det er nybyggeri eller ombyg, du står overfor, har du sikkert en masse drømme og forventninger til, hvordan det færdige resultat kommer til at se ud. Og du har også en masse planlægning foran dig – lige præcis den del, vil vi gerne hjælpe dig med.

I byggeprojekter er det vigtigt at starte med en overordnet plan, så vi kan lave en præcis beregning og rådgive om finansiering – også til de ekstra udgifter, der kan dukke op undervejs.

Går du med planer om at bygge om, bygge til eller bygge helt nyt hus, så kontakt din rådgiver for at aftale et møde, hvor I sammen får et overblik.

Er du nysgerrig på, hvor meget du kan låne for? Så kan du nemt og hurtigt få et bud – prøv vores boligberegnere her. Andre har også kigget på vores boligopsparing med indbygget bonus – så er du tættere på de 5% plus omkostninger til advokat, skøde m.v., du selv skal lægge i drømmeboligen – besøg siden her.

Måske du allerede har fundet din drømmebolig – eller byggegrund?

Så ved vi, at det skal gå stærkt – udfyld formularen og få et svar indenfor 24 timer.

  Vælg afdeling*:

  Hvad skal vi tale om?*

  *) Påkrævede felter.

  Når du giver Frøs Sparekasse dine oplysninger, accepterer du samtidig sparekassens almindelige forretningsbetingelser samt at sparekassen må ringe til dig og fortælle om produkter, som vi synes passer til dine behov. Dine kontaktoplysninger gemmer vi så længe, du er kunde i Frøs Sparekasse og i løbende plus fem år efter at kundeforholdet er ophørt.

  Din guide til nybyggeri

  Er drømmen at bygge nyt?

  Så er der mange muligheder at vælge imellem – og endnu flere valg, der skal træffes og prioriteres. Det kan være lidt en jungle at navigere rundt i al information, når du skal bygge hus for første gang. Der er meget information, der skal fordøjes, og mange beslutninger der skal tages – både store og små.

  For at hjælpe dig godt på vej imod drømmehuset, har vi lavet en guide, så du er godt dækket ind, når du overvejer at bygge nyt – her deler vi de vigtigste overvejelser du skal gøre dig, vores bedste råd til at vælge hustype og den gode huskeliste når du lægger budget. Få en forsmag herunder eller download din gratis guide med det samme.

  Download

  Byg nyt med os

  Mange fordele ved at bygge nyt

  Hvordan vil du gerne leve dit liv? Det er et stort spørgsmål, men ikke desto mindre meget relevant, når du står foran den måske største investering i dit liv.

  Det handler nemlig ikke kun om kvadratmeter, antal badeværelser og taghældninger. Det handler også om beliggenheden, dagligdagen, skoler, institutioner og naturligvis økonomien. Som nybygger er drømmen oftest at få det perfekte hus for dig og din familie på den rigtige beliggenhed. Men det er de færreste nybyggere, som har råd til hele pakken.

  Derfor skal der prioriteres – hvad er ”need to have” og hvad er ”nice to have”?

  Som nybygger har du fordelen ved at kunne bygge netop dét hus, der passer bedst til dig, din familie og jeres behov. Derudover er der næsten ingen vedligehold de første mange år – og så er energiniveauet lavt.

  Tre forskellige måder at bygge nyt

  Når du bygger nyt, har du oftest tre forskellige måder at gøre det på – du kan bygge selv, du kan hyre et typehusfirma, eller du kan bygge et arkitekttegnet hus.

  Vi har beskrevet fordele og ulemper ved de tre måder at bygge dit drømmehus på, så du nemt kan tage en fornuftig beslutning om den rette løsning for dig og din familie – hent vores gratis guide og bliv lidt klogere på dine muligheder og ønsker.

  Fem tip inden du køber

  Omgiv dig med gode folk
  Saml erfaringer og få flere øjne på dit projekt
  Hav en god buffer
  Husk møblerne
  Følg projektet

  Det gode og realistiske budget – med en buffer

  Du har lavet et grundigt budget og sat penge af til alt: fliser, haveanlæg, lidt ekstra værktøj og så videre. Men næsten uanset forberedelse og hustype, så kommer der ekstra omkostninger til.

  Typisk er prisen på byggeriet fastsat ud fra devisen, at alt kører efter planen. Men det gør det sjældent. En tommelfingerregel er derfor at have en buffer på omkring 10% til alt det, som dukker op undervejs.

  I vores gratis guide til nybyggeri har vi samlet en liste over de vigtigste og ofte også største udgifter til byggeriet – de beløb det kan være en god idé at have sat ekstra af til, de uforudsete omkostninger og de omkostninger som måske først kan fastsættes, når I er i gang med processen.

  Download guiden og bliv klogere på processen, når du vil bygge nyt


  Hent din guide til nybyggeri her

  Den gode plan

  Inden mødet med din rådgiver skal du gøre dig nogle overvejelser omkring byggeriet. Du skal også indhente visse dokumenter. Vi har samlet en række eksempler nedenfor

  • beskrivelse af projektet
  • tegninger, eventuelt fra arkitekt
  • tilbud fra håndværkere eller byggefirma

  Fortæl os om dine drømme på et møde

  Sammen med din rådgiver i Frøs Sparekasse får du gennemgået byggeprojektet, og hvad det betyder for din økonomi. I gennemgår forskellige muligheder for finansiering af byggeriet, og finder den løsning, der passer bedst til dig. I gennemgår også de økonomiske konsekvenser ved valg af realkreditlån, og om du ønsker kurssikring.

  Uanset om der er tale om ombygningsprojekt eller nybyggeri, skal projektet værdiansættes af Totalkredit. På mødet aftaler I, hvornår sparekassens vurderingsansvarlige kan komme ud og kigge på jeres bolig.

   Nybyg og ombyg

  Finansiering

  I Frøs Sparekasse har vi en bred vifte af attraktive produkter til boligkøbere, nybyggere og ombyggere.

  Skal du bygge nyt eller bygge om, kan du få en attraktiv Byggekredit til at finansiere byggeperioden. Læs mere om dine finansieringsmuligheder her, hvor du også kan læse hvordan du kan få en ultra lav rente på dit boliglån det første år.

  Husk den vigtige opsparing – som boligkøber skal du nemlig have 5% i udbetaling. Det kan vi hjælpe med med vores bonusopsparing, hvor du får en ekstra bonusrent. Læs mere omkring boligopsparingen her. Du er også altid velkommen til at ringe direkte til din personlige rådgiver.

  Hvad kan jeg købe for?

  Kan du ikke vente, kan du få et bud på hvad du har råd til.

  icon-shopping-bag
  klik her

  Gå trygt i gang

  Når alle aftaler med din rådgiver er på plads, kan du trygt gå i gang med dit projekt, og ellers overlade resten til os. Hvis det er et større projekt, kan det være nødvendigt med en besigtigelse af projektet i byggeperioden. I dette tilfælde vil din rådgiver kontakte dig vedrørende en aftale. Når dit byggeri er færdigt, skal Totalkredit ud og færdigmelde det.

  Så er der kun tilbage at sige tillykke med enten ombygningen eller det nye hus.

  Lad os få en rigtig
  god snak om dit kommende projekt

  Find din afdeling her

  mhj@intdev.dkNybyg