Særlig konto til aktieinvesteringer

Du kan få en særlig konto til aktieinvesteringer
– med lavere skat

Med en aktiesparekonto hos Frøs Sparekasse får du muligheden for at investere i aktier til en lavere skat end ved normal investering i aktier. Ordningen blev oprettet i 2019 af regeringen, og giver dig mulighed for at investere i aktier for dine frie midler. Det vil sige, at du ikke kan investere pensionsmidler eller midler i en virksomhed via denne ordning. Regeringens mål med aktiesparekontoen er at fremme aktiekulturen i Danmark, hvilket giver muligheden for at drage fordel af ordningen.

 

Priser og vilkår

Fakta om aktiesparekontoen

  • En aktiesparekonto kan oprettes af alle, som er fuldt skattepligtige i Danmark. Der kan kun oprettes én aktiesparekonto pr. person, og kontoen kan kun oprettes med én ejer.
  • Der kan indskydes i alt kr. 102.300 på en aktiesparekonto.
  • Fra aktiesparekontoen kan der investeres i børsnoterede aktier, aktiebaserede investeringsbeviser og ETF’er der beskattes som aktieindkomst.
  • Skatten på afkast på aktiesparekontoen er 17% og opgøres ved årets udgang efter lagerbeskatningsprincippet. Man bliver derfor beskattet af gevinster både på værdipapirer, man har solgt i årets løb, og værdipapirer man stadig er investeret i.
  • Tab på investeringerne kan fremføres til fradrag i fremtidige gevinster på aktiesparekontoen. Tab kan ikke fradrages i andre investeringer.
  • Der kan ikke oprettes en aktiesparekonto til pensionsmidler eller midler i en virksomhed
  • Du kan til enhver tid sælge værdipapirerne og hæve pengene på kontoen igen.

Har du overvejet en aktiesparekonto?

Kontakt din rådgiver for at høre mere.

Giv os et kald

Investér med os

Find din afdeling her

Julie Dalby StorgaardAktiesparekonto