Lån i Frøs Sparekasse

Her på siden kan du finde information om, hvad vi i sparekassen kigger på, når du gerne vil låne penge til for eksempel ny bil, ny bolig eller måske en båd. Du kan også finde information om vores billån, hvo du blandt andet kan blive klogere på forskellen på vores lån og forhandlerens. Sidst men ikke mindst finder du oplysninger om kassekredit.

Disse tre faktorer spiller ind, når du skal låne penge

Når bankrådgiveren kigger på din økonomi, fordi du gerne vil låne penge, er der mange begreber i spil – begreber som jeg her vil forsøge at forklare, så det bliver lidt nemmere at forstå.

Overordnet set skal banken sikre, at du som kunde har evne og vilje til at tilbagebetale lån. Det betyder, at du både kan og vil betale dit lån tilbage.

Derudover skal din økonomi trykprøves for at se, om økonomien er stærk nok til at klare ændringer, som du ikke nødvendigvis selv er herre over.

Evne:

Når banken kigger på din evne, er det med udgangspunkt i dine økonomiske tal. Vi tager udgangspunkt i dine indtægter og trækker alle de faste udgifter samt skat fra. Det beløb, som er tilbage, er dit rådighedsbeløb. Hvis du f.eks. vil købe et hus, så regner vi på, hvad de nye udgifter betyder for dit rådighedsbeløb. Her er det væsentligt, at dit rådighedsbeløb ikke falder mere, end du realistisk kan klare.

Med til din evne hører din formue f.eks. værdien af din bil, hus, campingvogn osv., men også størrelse på en evt. opsparing. Tidligt i livet kan det i nogle tilfælde være ok, at din formue er negativ, fordi der måske er gæld fra studietiden, og der har ikke været så mange år til opsparing. Senere i livet skal det gerne vende.

Din rådgiver kigger desuden på din gældsfaktor. Den holder din samlede indtægt op i mod din samlede gæld. Hvis man er husejer anbefales det, at din gæld ikke overstiger 3,5 gange din indtægt. Har du f.eks. en indtægt på 300.000 kr. bør gælden ikke overstige 1.050.000 kr.

Vilje:

Når din rådgiver kigger på din vilje til at afvikle gælden, handler det f.eks. om du tidligere har overholdt de aftaler, du har indgået med banken.  Gældsposter i RKI, større forbrug end der er indtægter til, overtræk eller mange forbrugslån er tegn på uhensigtsmæssig adfærd. Opsparing, balance på konti, afvikling på gæld er tegn på god adfærd. En god adfærd, betyder ikke nødvendigvis altid god økonomi, men at du viser vilje til at løse tingene; dét viser, at du tager ansvar for din økonomi.

Vi trykprøver økonomien:

Din økonomi skal ikke nødvendigvis kunne holde til en voldsom orkan, men omvendt skal økonomien ikke vælte omkuld ved et lille vindpust. Her tænker jeg på alle de ting, som kan ske, og som vi ikke helt kan kontrollere. Det kan være, at du mister dit job, eller I går fra to til én og derved har en indtægt mindre.

Det siger sig selv, at din rådgiver ikke kan lave en 100 % gardering. Men du kan skærme dig og din økonomi ved f.eks. at tegne forsikringer for arbejdsløshed, død, sygdom osv. Her handler det om at gøre dig mere tryg, så din økonomi kan modstå en vis vindstyrke.

Billån i Frøs Sparekasse – med og uden udbetaling

Vores renter og omkostninger er fair, og vi kan faktisk matche det meste, når det kommer til prisen på billån.

Men køb af bil er meget mere end låneydelser og renter. Din rådgiver i Frøs Sparekasse kigger på hele økonomien – den grønne ejerafgift, forsikringen, vedligehold, vinterdæk, serviceeftersyn osv. For kun på den måde får du et samlet overblik over din økonomi med din nye bil. Det gælder naturligvis også, hvis det er en motorcykel, campingvogn eller båd, du drømmer om. Vi tager hånd om både dig og dine økonomiske forhold, så du føler dig godt klædt på til at træffe gode beslutninger, når du skal låne penge til en ny bil.

Lige nu har vi to attraktive tilbud med lave renter og omkostninger.

Lad os tage en snak om din drømmebil,
båd, motorcykel eller campingvogn

Klik her

Fakta om billån hos os

Du skal naturligvis være kunde i Frøs Sparekasse og du kan få et billån til langt de fleste biler – dog kan der være begrænsninger, hvis det er en ældre bil. Ønsker du et billån uden udbetaling, tager vi blandt andet bilens fabriksalder og kilometertal med i vores overvejelser, når vi regner på, om det kan lade sig gøre. Vil du gerne låne til en bil, men er i tvivl om dine muligheder, så sidder vi altid parate til en snak. Tag fat i din rådgiver allerede i dag, så kigger vi på det.

Låner du penge til en ny bil hos os, så behøver du heller ikke være bekymret for, om du gældsætter dig længere end nødvendigt. Løbetiden på et billån i Frøs Sparekasse er altid tilpasset bilens alder og dit kørselsbehov. På den måde kommer du ikke til at skylde mere på bilen, end den rent faktisk er værd. Du kan se den aktuelle rente og meget mere her.

Lad os få en snak om din nye drømmebil. Billån i Frøs Sparekasse – med og uden udbetaling

Sparekassen kontra forhandleren

Pris er en vigtig faktor, når du køber en bil. Det er prisen på finansieringen også, men mange bilkøbere fokuserer udelukkende på renten eller den månedlige ydelse på billånet uden at undersøge, hvad den fulde pris er.

Hos os har du tre klare fordele ved dit billån:

  • Fleksibilitet – du kan løbende og helt uden omkostninger afvikle ekstra på dit billån modsat forhandleren.
  • Intet månedligt administrationsgebyr – ofte tager forhandleren et gebyr, når du indbetaler din månedlige ydelse.
  • Samlet overblik over dit billån – ét sted. Du kan nemt og overskueligt følge dit lån og restgæld i netbank eller mobilbank.

Klik her, hvis du vil læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger finansiering af dine drømmebil.

Få også en snak om bilforsikringen

Vi kan også hjælpe med at skræddersy din bilforsikring, så du får præcis den forsikring, du har brug for: Du kan få den lovpligtige ansvars­forsikring, og kan vælge mellem kaskoforsikring og delkaskoforsikring. Desuden findes en række tilvalgsdækninger, som for eksempel førerpladsdækning, vejhjælp og selvrisikodækning. Det kan du læse mere om dine forsikringsmuligheder her eller du kan give din personlige rådgiver et kald.

Hos Frøs Sparekasse har vi både økonomisk faglighed, mange års erfaring og overblik over alle de udgifter, der følger med, når du skal låne penge til en bil. Vi sikrer køreglæden i mange år frem for vores kunder. Kom ind til en snak allerede i dag – vores dør er altid åben.

Kontakt din rådgiver her

Kassekredit – giv din økonomi en buffer

En kassekredit er en fleksibel og nem måde at få et pusterum eller lidt ekstra luft i økonomien.

En kassekredit er en aftale med os, om at du kan hæve ekstra penge. Det er en slags buffer på din konto, som du kan bruge, når opsparingen ikke lige rækker, eller hvis du har behov for ekstra penge.

Vi aftaler et maksimumbeløb på for eksempel 25.000 kroner, men det er op til dig, om du vil bruge af kreditten med det samme eller måske bare have den som en reserve, hvis du en dag får brug for flere penge, end der lige er på kontoen.

Aftalen kan løbe op til fem år ad gangen, og du betaler naturligvis kun renter af det beløb, du trækker på kreditten.

Er en kassekredit noget for dig? Så lad os tage en snak.

Kontakt din rådgiver her

Mastercard Guld- måske et alternativ?

Foruden 42 dages kredit, så får du udvidet produktforsikring og flere fordele

Du får et eksklusivt kort med rentefri kredit i op til 42 dage, indbygget rejseforsikringer samt attraktive rabatter.

Du kan læse mere om dine kortmuligheder her eller du kan kontakte din personlige rådgiver for at høre mere om dine muligheder.

Lad os hjælpe dig med at finde de rigtige løsninger
for dig og din økonomi

Find din afdeling her

Julie Dalby StorgaardLån