Opsparing

En fast del af en sund økonomi er en opsparing. Den er vigtig, fordi den giver dig mere tryghed i dagligdagen. Med en opsparing har du en reserve, som du kan bruge af, hvis det hele brænder på.

Overordnet set findes der to typer af opsparinger. Dem kan du læse mere om her på siden.

Type 1: Din buffer i hverdagen

Den ene er en opsparing til udgifter, som pludseligt kan dukke op. Vi kalder den “din buffer i hverdagen”. Den kan du bruge til at betale udgifter, som du ikke kunne planlægge. Det kan være en stor tandlægeregning eller et nyt køleskab. Udover udgifter som pludseligt dukker op, er der også de udgifter, som kommer år efter år. Det er julegaverne, sommerferien, skiferien osv. Disse udgifter er det også vigtigt, at du sætter penge til side til.

Når der kommer en udgift, der skal betales her og nu, er det vigtigt, at du hurtigt kan hæve fra din opsparing. Derfor er vores opsparinger til hverdagen fleksible og uden binding.

Totalopsparing:

I Frøs Sparekasse tilbyder vi alle vores kunder en opsparingskonto, hvor du frit kan indsætte og hæve, uanset hvilket formål du ønsker at spare op til. Du kan indsætte helt op til 2 mio. kr. på kontoen. Du kan opnå en endnu bedre rente, hvis du samtidig har for minimum 10.000 kr. i garantkapital. Dét kan du læse om her.

Ung opsparing 18-27 år:

Vil du gerne have en attraktiv rente på din lønkonto? Så er Ung 3% det helt rigtige for dig. Kontakt din personlige rådgiver for at høre nærmere.

Kontakt din rådgiver her

Ung opsparing 18-28 år:

Type 2: Opsparing på den lange bane

Den anden type opsparing er den, hvor du sparer op til noget helt konkret, som du ønsker og drømmer om. Det kan være til indskud i en lejlighed, pension, nyt køkken, jordomrejsen eller noget helt femte? Denne type opsparing er tiltænkt et bestemt formål, og kan derfor være bundet i en periode. Til gengæld får du som udgangspunkt en højere rente.

Børneopsparing:

Med en børneopsparing giver du dit barn ekstra gode kort på hånden. Når opsparingen runder 15.000 kr., giver vi nemlig en af Danmarks højeste renter på hele saldoen – og det kan nemt blive til flere tusinde ekstra skattefri kroner i opsparing.

Hvert år inviterer vi dit barn på 11 år eller derunder til Børneuge. Børneugen sluttes af med en aktivitet såsom gratis cirkus eller andet sjovt.

Der kan oprettes én børneopsparing pr. barn, og der kan indbetales op til 3.000 kr. pr. år og højst 36.000 kr. i alt. Opsparingen skal være bundet i mindst syv år, og den kan udbetales, når barnet er mellem 14 og 21 år. For at oprette en børneopsparing skal du være helkunde i Frøs Sparekasse.

Kontakt os og bliv helkunde

Investering af børneopsparing

Ønsker du muligheden for et større afkast, så tilbyder vi investering af børneopsparingen via det vi kalder Lokal Børneopsparing. Det er løsningen for dig, som ikke selv ønsker at holde øje med og løbende tilpasse dine investeringer. Sammen med din personlige rådgiver finder I ud af hvordan løsningen skal strikkes sammen, for at matche ønsker og behov.

Læs mere om mulighederne her

Boligopsparing:

Når du står over for at skulle købe bolig, skal du huske, at du skal have en opsparing klar.

Når du skal på boligmarkedet, skal du kunne betale 5% af husets pris ved køb. Derfor har vi en attraktiv opsparing lige til formålet – og med indbygget bonus. Opsparingen kan bruges, når du køber bolig, byggegrund eller som indskud til en lejlighed.

Når du bruger din boligopsparing, giver vi dig en bonusrente på hele 1,75% af det beløb, du har sparet op. De penge får du i hånden, og dem kan du eventuelt bruge til finansiering eller indskud. For at få bonusrente skal en eventuel finansiering af et køb ske i samarbejde med Frøs Sparekasse og Totalkredit. Ønsker du at bruge opsparingen til andre formål end ovenstående, så udbetaler vi ikke bonusrente.

Boligopsparing

Bonusopsparing 18-27 år:

Sparer du op til noget stort – en rejse, indskud eller noget helt tredje, og vil du gerne have en god rente på din opsparing? Så er vores bonusopsparing det rette valg for dig, der er mellem 18 og 27 år. Opsparingen giver dig en høj rente, og hæver du ikke på kontoen i to år, får du 1% i ekstra bonus­rente. Det kan du læse mere om her.

Pensionsopsparing:

Den første forudsætning for at du kan få det seniorliv, du drømmer om, er en solid pensionsordning og gode forsikringer. Det kan vi hjælpe dig med her.

Investering som opsparing:

Har du en del penge, som du ikke skal bruge i den nærmeste fremtid, kan det være en god ide at investere dem. Det kan du læse mere om her.

Indskud på garantkapital

Frøs Sparekasse er en garantsparekasse og alle kunder kan blive garanter. Du kan læse mere om indskud i garantkapital her.

Lad os få en rigtig
god snak om
dine muligheder

Find din afdeling her

mhj@intdev.dkOpsparing