Generationsskifte uden gnidninger

I 2006 købte Kaare Schultz Pedersen og Thomas Thomsen TornboSvejs i Esbjerg, og siden dengang har virksomheden ekspanderet støt og roligt fra to til elleve mand i starten af 2017. Nu nærmer den ene partner; Thomas Thomsen sig pensionsalderen, og ønsker at drosle lidt ned. Frøs Sparekasse har været med på sidelinjen i forhold til både generationsskifte og flytning til nyt domicil.

Det gælder om at være forkant med udviklingen, når man driver en virksomhed med forhandling af svejseudstyr i Esbjerg, i hvert fald hvis man gerne vil blive ved med at vokse – og vækste – år efter år. Det havde Kaare Schultz Pedersen og Thomas Thomsen for længst indset, da de i sin tid overtog nøglerne til TornboSvejs. Dengang handlede virksomheden primært med lokale kunder og offshore virksomhederne i Esbjerg området. Nu ser det billede noget anderledes ud, for TornboSvejs overtog hurtigt en række udenlandske agenturer. I dag handler virksomheden med samarbejdspartnere og kunder fordelt over hele Danmark.

“I forbindelse med flytningen til et nyt domicil i Esbjerg, har Frøs Sparekasse også været med på sidelinjen som økonomisk sparringspartner og rådgiver. Og det er netop rådgivningsrollen og den position, som Frøs Sparekasse indtager i samarbejdet, som gør en forskel.”

Kaare Schultz Pedersen, direktør hos Tornbo Svejs

Fra én ejer til en anden

”Vi har set en styrke i, at TornboSvejs har været ejet af 2 partnere, for vi har alle forskellige kompetencer. Da Thomas nærmede sig pensionsalderen, så vi os om efter en ny partner til virksomheden,” fortæller Kaare Schultz Pedersen, direktør hos TornboSvejs. Valget faldt på en intern kandidat, Nikolaj Thorsted, der godt kunne se fremtidsmulighederne i at overtage Thomas’ stol. Det var meget vigtigt for os, at vi fik overdragelsen på plads på en god måde,” fortæller Kaare Schultz Pedersen.

TornboSvejs er kunde i Frøs Sparekasse, og vi kom derfor ind i processen som sparringspartner. Det var også Frøs Sparekasse, der fandt frem til løsningen med et glidende generationsskifte, hvor den nye partner Nikolaj Thorsted overtager Thomas Thomsens del af TornboSvejs i portioner. Den snart forhenværende ejer bliver gradvist udfaset af virksomheden. ”Det var og er en god løsning, for os alle sammen,” fortæller Kaare Schultz Pedersen.

 

Rådgivningen i fokus

I forbindelse med flytningen til et nyt domicil i Esbjerg, har Frøs Sparekasse også været med på sidelinjen som økonomisk sparringspartner og rådgiver. Og det er netop rådgivningsrollen og den position, som Frøs Sparekasse indtager i samarbejdet, som gør en forskel, mener Kaare Schultz Pedersen.

”Blandt virksomhedsejere tror jeg, der er mange, der kan nikke genkendende til, at det gør en forskel, at ens pengeinstitut kender én. Og prioriterer én. Det gør det i hvert fald for mig. Når jeg får en idé, så skal der handles. Har den her idé overhovedet gang på jord eller ej? Og så er det vigtigt med hurtige svar. Jeg kan altid få fat i min rådgiver hos Frøs Sparekasse, han er aldrig længere væk end et telefonopkald eller en mail. Og ikke nok med det, så får jeg også altid hurtig respons. Det er god service, og altafgørende set fra mit perspektiv,” afslutter Kaare Schultz Pedersen.

“Blandt virksomhedsejere tror jeg, der er mange, der kan nikke genkendende til, at det gør en forskel, at ens pengeinstitut kender én. Og prioriterer én. Det gør det i hvert fald for mig. ”

Kaare Schultz Pedersen, direktør hos TornboSvejs

Lad os optimere din virksomhed

Er du blevet inspireret til et møde – eller er det tid til ny erhvervsbank?

Find din personlige erhvervsrådgiver

Klik her

Hvad læser andre erhvervskunder?

Er det tid til ny erhvervsbank?

Hvad skal du overveje i forbindelse med et bankskifte?
Og hvorfor skal du som erhvervskunde overveje Frøs Sparekasse som sparringspartner og nyt pengeinstitut?
Få svarene og bliv klogere på din lokale samarbejdspartner via knappen her.

Mød din sparringspartner

Oplev forskellen med Frøs Sparekasse

Oplev forskellen, læs mere om vores erhvervscentre
og bliv klogere på fordelene ved at vælge Frøs Sparekasse

Læs mere om forskellen

Attraktiv finansiering med erhvervsleasing

Når du driver virksomhed, er det vigtigt at have den rigtige finansiering.
Erhvervsleasing er en attraktiv finansieringsløsning, fordi det giver virksomheden en række fordele.

Bliv klogere

Kristina MulvadTornbo Svejs