Tid til ny bil?

En ny bil kan være en dyr fornøjelse – en gammel bil kan være en meget dyr fornøjelse. Nye biler køre ofte længere på literen, har en lavere grøn ejerafgift og færre reparationer. Derfor kan det ofte være en god idé at skifte bilen ud med en nyere. Er du i tvivl om, du skal købe bil med eller uden afbetaling, så står vi også klar, så du er klædt godt på til at træffe den bedste beslutning, når du skal købe ny bil. Herunder kan du læse mere om billån i Frøs Sparekasse, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den bedste løsning for dig og din økonomi.

Ny bil? Lad os tage en snak

Vi sidder klar med en kop kaffe og et godt tilbud.

Klik her

Billån – med og uden udbetaling

Vores renter og omkostninger er fair, og vi kan faktisk matche det meste, når det kommer til prisen på en ny bil. Det gælder naturligvis også, hvis det er en motorcykel, campingvogn eller båd, du drømmer om. Læs aktuelle renter og bliv klogere på vores billån her.

Med et billån uden udbetaling kan du købe med det samme

Den helt åbenlyse fordel ved at købe en bil uden udbetaling er naturligvis, at du på denne måde ikke skal have mange penge op ad lommen, selvom du trænger til en ny vogn at køre i. Det betyder også, at der ikke skal lægges mange penge til side i månedsvis, før behovet for en ny bil kan indfries – tværtimod kan du komme godt op at køre på næsten ingen tid, selvom du ikke har en stor opsparing.

Et billån uden udbetaling forudsætter ligesom alle andre lån, at du har en sund økonomi. Kontakt din rådgiver allerede i dag for at høre mere om dine muligheder for at købe en bil uden udbetaling.

En bil er meget mere end billån, renter og den månedlige betaling.

Hvad har du råd til?

En ny bil er meget mere end billån, renter og den månedlige betaling.

Uanset om du vil købe en bil uden udbetaling, eller om du foretrækker at betale med det samme, så er det vigtigt, at din bilfinansiering passer til dine personlige forhold – både nu og i fremtiden. En bil er en betydelig investering, som gerne skulle holde i flere år frem – og det gælder ikke kun bilens levetid men også din økonomi.

Derfor rådgiver vi hele vejen rundt om bilens økonomi, og hvad en bil betyder for dit og din families budget. Vi medregner alle udgifter: forsikringen, den grønne ejerafgift, vedligehold og brændstoføkonomi. På den måde kan vi hurtigt og nemt vise dig, hvad forskellige biltyper betyder for din økonomi. Lad os regne på det.

Kontakt din rådgiver

Sparekassen kontra forhandleren

Pris er en vigtig faktor, når du køber en ny bil – det er prisen på finansieringen også…

Men mange bilkøbere fokuserer udelukkende på renten eller den månedlige ydelse på billånet uden at undersøge, hvad den fulde pris er.

Med renter, gebyrer og ÅOP hos bilforhandleren kan du ofte få et billån til en meget lav rente. Til gengæld kan der være højere gebyrer og andre omkostninger ved lånet. Det kan eksempelvis være den såkaldte stiftelsesprovision, som kan løbe helt op i 10.000 kroner.

Derfor anbefaler vi altid, at du kigger på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) efter skat, når du sammenligner lån – uanset hvem låneudbyderen er. ÅOP viser dig alle de gebyrer, renter og andre udgifter, du skal betale i forbindelse med et lån.

Når du kigger på ÅOP, så er omkostningerne beregnet ud fra hele lånets løbetid. Da stiftelsesomkostningerne skal betales, når du opretter lånet, kan høje stiftelsesomkostninger være med til at forhøje lånets ÅOP, hvis du vælger at indfri lånet, før det udløber.

Vælger du eksempelvis at indfri dit lån to år før tid, er der derfor to år mindre at fordele stiftelsesomkostningerne på. Det kan forhøje ÅOP’en markant.

Udover ÅOP’en kommer der hos os også den fleksibilitet, at du løbende og helt uden omkostninger kan afvikle ekstra på dit billån hos os modsat forhandleren. Ofte tager forhandleren også et administrationsgebyr, når du indbetaler din månedlige ydelse.

Vælger du et billån hos os har du altid et samlet overblik over dit billån – ét sted. Du kan altså nemt og overskueligt følge dit lån og restgæld i netbank eller mobilbank og behøver ikke se den månedlige oplysning via betalingsservice.

Fradrag for renter

Modsat stiftelsesprovision er det muligt at få fradrag for dine renteudgifter til dit billån i Frøs Sparekasse – ja faktisk kommer det helt automatisk med på din årsopgørelse.

Sparekasse eller finansieringsselskab

Når du opretter et billån i Frøs Sparekasse, får du mulighed for at genbruge nogle at de omkostninger, der er ved at oprette et lån. I stedet for at indfri lånet og derved starte helt forfra, kan en god og billig løsning være at forhøje det eksisterende lån, og derved spare på omkostningerne ved oprettelse. Ved bilforhandlerenes finansieringsselskaber vil du typisk skulle indfri det eksisterende lån, og herefter oprette et helt nyt lån med nye stiftelsesomkostninger.

Når du køber en ny bil og får et billån, så aftaler vi hvor lang tid lånet skal løbe over: 4 år, 6 år eller mere.

Fleksibilitet i hele lånets løbetid

Når du køber en ny bil, og får et billån, så aftaler vi, hvor lang tid lånet skal løbe over: 2 år, 4 år, 6 år eller mere. Løbetiden hænger sammen med din økonomi og bilens alder. Selvom du vælger et billån uden udbetaling, så kommer du altså ikke til at betale af på din bil i flere år, end du kan se frem. Det betyder også, at du ikke behøver frygte, at du ender i en situation, hvor du skal betale til en bil, som du ikke bruger længere, fordi lånetiden strækker sig længere end bilens levetid. Med vores billån får du altså de bedst mulige vilkår.

Men der kan ske meget i løbet af 2, 4 eller 6 år. Måske har du brug for at holde en pause med betalingerne på lånet ved at springe en ydelse eller to over. Måske vil du gerne betale lånet af før tid eller købe en helt ny bil?

Med et billån i Frøs Sparekasse får et fleksibelt lån. Din rådgiver sidder klar med god rådgivning og sparring, du skal blot give os et kald.

Kontakt din rådgiver her

Få også en snak om bilforsikringen

Vi kan også hjælpe med at skræddersy din bilforsikring, så du får præcis den forsikring, du har brug for.

Du kan få den lovpligtige ansvars­forsikring og kan vælge mellem kaskoforsikring og delkaskoforsikring. Desuden findes en række tilvalgsdækninger, som for eksempel førerpladsdækning, vejhjælp og selvrisikodækning. Læs mere om dine forsikringsmuligheder her eller du kan give din personlige rådgiver et kald.

Kontakt din rådgiver her

Har du stadig spørgsmål
til dit bilkøb eller er
du allerede klar til et møde?

Kontakt os 

Kristina MulvadTid til ny bil?